EKSPRES VESTI

Demokratija umire u tami

pretraga

Nemačka širom otvara vrata stranim radnicima

Nemačka privreda godinama ne uspeva da privuče dovoljno kvalifikovanih radnika, a taj problem će se odlaskom generacije bejbi-bumera u penziju uskoro…

Kako je pesma iz indijskog filma postala protestna himna u Kini

Indijski filmovi oduvek su uživali ogromnu popularnost u Kini. Danas u najnovijem rastućem besu u Kini zbog politike 'Zero Covid', Kinezi su pesmu…

Društveni nemiri zbog politike Zero Covid rastu širom Kine VIDEO

Nezadovoljstvo kineskih građana raste zbog oštrih mera protiv korona virusa. Golemi kineski aparat brzo je krenuo uakciju kako bi ugušio proteste…

Albanci pravili nered u Londonu: "Bože, pomozi nam"

Stotine Albanaca su u ponedeljak uveče izašle na ulice glavnog grada Velike Britanije kako bi proslavili 110. godišnjicu albanske nezavisnosti "Bože,…

Svetsko prvenstvo u Kataru je poslednje u ovom formatu, evo kako će se igrati 2026. godine

Kanada, SAD i Meksiko domaćini su Svetskog prvenstva 2026. godine To je prvi put da će se SP igrati u tri različite zemlje. Osim toga, na njemu će…

Nekadašnji srpski reprezentativac i direktor OFK Beograda 'pao' u Amsterdamu: Uhapšen sa 115 kg kokaina!

Velikom akcijom Europola i Eurojusta u saradnji s Tužilaštvom za organizovani kriminal Republike Srbije razbijen je lanac ilegalne trgovine kokainom…

 

PERFIDNI ALBION

Mračna istorija kraljevske porodice

Izvor: corbettreport.com
Kraljica Elizabeta Kraljica Elizabeta

Kraljica Elizabeta je mrtva, živeo kralj Čarls?!

Nakon svega što su nam članovi kraljevske porodice učinili, neverojatno je da su još ujek tako visoko cenjeni. Još više obeshrabruje to što još uvijek postoje veliki delovi stanovništva koji veruju da je ovu porodicu izabrao sam Bog da vlada celom nacijom (ili čak "svetom").


Postoji priča koja se godinama prepričava o kraljici Elizabeti. Prema toj priči, na pitanje o svojoj ideologiji, kaže se da je odgovorila: "Mi smo stariji od kapitalizma i socijalizma."

Priča je gotovo sigurno apokrifna (lažna i sumnjiva). Ali, kao i mnoge takve izmišljene anegdote, u njoj ima prizvuka istine. Doista, monarsi nisu socijalisti ili kapitalisti. Oni su deo mnogo starije tradicije koja svet vidi u sasvim drugačijem svetlu.

Da bismo razumjeli ovaj kraljevski svjetonazor, moramo se vratiti na početak. Ne, ne početak Elizabethine vladavine 1952. Ne početak engleskog ogranka kuće "Windsor" kojoj je ona pripadala. Čak ni početak monarhijskog sustava u Engleskoj.

Moramo se vratiti na početak same monarhije. I, na iznenađenje apsolutno nikoga od mojih čitatelja, otkrit ćemo da je kraljevska ideologija bila preteča onoga što danas poznajemo kao eugenika.

Stari Egipćani poštovali su faraone kao potomke boga sunca Ra. Japancima je rečeno da njihova carska porodica potiče od boginje sunca Amaterasu i boga mora, kralja zmajevai gospadora zmija Rjujina. U Evropi su monarsi tvrdili da im je sam Bog direktno dao "božansko pravo" da vladaju nad svojim podanicima. U Kini su to zvali "mandat neba".

Sve dok postoje kraljevske porodice postojaće  razrađena teološka opravdanja zašto monarsi zaslužuju vladati nad narodom. . ..

Lako je zaključiti zašto je vladajuća klasa pokušala podstaknuti ovu ideju božanske vladavine u različizim kulturama širom sveta. Uostalom, ako kraljevi i kraljice i carevi i faraoni nisu bili bogovi, ili barem izabrani od Boga, zašto bi ih itko slušao? Razlika između  kralja i  diktatora nestaje ako se porekne kraljevo božanstvo.

Čak i danas, u ovoj "postmonarhističkoj" eri, postoje drevna praznovjerja o kraljevskim porodicamaa. Još uvek ih nazivaju "plavom krvlju" kao da je sama krv koja je tekla njihovim venama drugačija od tvoje ili moje. Još uvek postoji razrađeni bonton za susret s engleskom kraljicom i još uvek se strogo provodi bez izuzetaka. Čak je i Obama morao uzeti časove pre nego što se mogao sastati s njenim veličanstvom Elizabetom II. Da, naši preci su bili učeni verovati da su njihovi carevi doslovni bogovi. Evropske dinastije, u međuvremenu, cvetale su vekovima pod masovnom zabludom da je te porodice posebno odabrao Bog da vladaju njihovim narodom. Treba li biti iznenađenje da su pripadnici kraljevske porodice u jednom trenutku počeli da veruju u sopstvenu propagandu?

Ima nečeg neobičnog u tome što su Redditori naizgled po prvi put otkrili da je, kraljica Elizabeta II daleko od neke slatke stare dame koja maše gomili i uživa u čaju i kolačima u lepim engleskim vrtovima, gde se igra sa svojim psima.

Kraljica Elizabeta II je zapravo naslednica bogatstva stečenog nasilnim pokoravanjem velikog dela svetskog stanovništva i pljačkom njihovog bogatstva i resursa. Činjenica da bi svako mogao biti šokiran ovom istorijskom stvarnošću govori o naivnosti masa, koje ne mogu zamisliti da nemilosrdne psihopatei danas "kuju urotu" kako bi zgrnuli još bogatstva nanoseći patnju svetu. (Samo pričekajte dok ove drage, naivne mase ne saznaju za britansku istočnoindijsku kompaniju i opijumske ratove i bengalski genocid i burske koncentracione logore i masakr u Amritsaru, itd., itd., itd. . . .)

Ali za najbolji primer perfidnosti kojom je britanska monarhija vladala vekovima (i koja je dovela do naziva " Perfidni Albion "), treba samo pogledati istoriju njihove specijalnosti: operacije širom sveta pod lažnom zastavom.

...


četvrtak, 01 decembar 2022


Podelite vest

 

Najnovije

Lavrov: Bombardovanje Jugoslavije otvorilo Pandorinu kutiju i zgazilo međunarodno pravo

Neće biti obnavljanja prethodnih odnosa sa Zapadom sa kojim je saradnja moguća jedino zasnovana na…

Nemačka širom otvara vrata stranim radnicima

Nemačka privreda godinama ne uspeva da privuče dovoljno kvalifikovanih radnika, a taj problem će se…

Selektor Meksika podneo ostavku

Selektor reprezentacije Meksika Herardo Martino podneo je ostavku na mesto selektora…

Dramatičan rasplet u grupi C: Saudijska Arabija i Al Davasari doneli Poljskoj plasman u nokaut fazu

Fudbalske reprezentacije Argentine i Poljske plasirale su se u osminu finala Svetskog prvenstva iz…

Kako je pesma iz indijskog filma postala protestna himna u Kini

Indijski filmovi oduvek su uživali ogromnu popularnost u Kini. Danas u najnovijem rastućem besu u…

Društveni nemiri zbog politike Zero Covid rastu širom Kine VIDEO

Nezadovoljstvo kineskih građana raste zbog oštrih mera protiv korona virusa. Golemi kineski aparat…