EKSPRES VESTI

Demokratija umire u tami

pretraga

Tokom protesta u Iranu poginula 41 osoba

U talasu protesta koji su zahvatili Iran posle smrti 22. godišnje devojke Mahse Amini, do sada je poginula najmanje 41 osoba, javila je danas državna…

PremijerkaVelike Britanije: Ne treba da slušamo Putinovo zveckanje oružjem

Premijerka Liz Tras rekla je da Velika Britanija i njeni saveznici ne bi trebalo da slušaju "zveckanje oružjem" ruskog predsednika Vladimira…

Optužnice zbog "najveće pandemijske prevare" - ukradeno 250 miliona iz fonda za decu

Federalni tužioci podigli su optužnice protiv 47 osoba koje su optužene da su ukrale više od 250 miliona dolara iz federalnog programa pomoći…

Putin potpisao - 10 godina zatvora za dezerterstvo

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je danas izmene i dopune Krivičnog zakona Ruske Federacije o kažnjavanju za dezerterstvo, pljacku i…

Srbija uvezla spermatozoide iz Španije: 15 žena već "stalo u red" za oplodnju

Uvozom spermatozoida iz reproduktivne banke u Španiji, 15 žena iz Srbije koje su dosad "stale u red" prvi put u našoj zemlji dobiće šansu da, i bez…

Organizacija za zaštitu životinja PETA poziva žene: Vreme je da uskratite seksualne odnose muškarcima koji jedu meso

Organizacija za zaštitu životinja PETA apeluje na žene da uskrate seksualne odnose muškarcima koji jedu meso. "Vreme je da uskratite seksualne odnose…

 

...

ponedeljak, 26 septembar 2022

Podelite vest


 

 

Vreme jeza istinu. Bez uvrede. Bez cenzure.

Policija u Prokuplju izbacila radnike koji ostaju bez posla sa sednice gradske skupštine

Izvor: Beta
Policija u Prokuplju izbacila radnike koji ostaju bez posla sa sednice gradske skupštine Foto:/prokuplje.org.rs

Sednicu Skupštine grada Prokuplja okarakterisao je incident na početku zasedanja, kada je policija morala da izbaci iz sale radnike JKP Hameuma, nezadovoljne zbog razdvajanja tog preduzeća.

Naime, pre početka zasedanja, nekoliko radnika JKP Hameuma je ušlo u salu, gde su u svojstvu građana hteli da prisustvuju zasedanju, ali im to predsednik skupštine Dejan Lazić nije dozvolio, već je zatražio od policije da izbaci nepozvane, kako bi bila održana sednica.

Policija je zamolila radnike JKP „Hameuma“ da napuste skupštinsku salu, što su oni i učinili posle nekog vremena.

„Samo smo hteli da prisustvujemo skupštini kako bi još jednom pokušali da ostvarimo naša prava i ukažemo na nepravilnosti oko podele JKP Hameuma“, kazali su radnici.

Takođe su naveli da ih je policija i legitimisala i uzela njihova imena, što smatraju pritiskom i zastrašivanjem kako bi se ugušio otpor i protest zbog izmene statuta i pravilnika JKP Hameuma i prenošenja njihovih komunalnih delatnosti u nadležnost koncesionara, beogradske firme Demetre AB Facillity, što je danas na skupštini i verifikovano.

Na skupštini je gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović istakao da grad Prokuplje na osnovu statuta ima isključivo pravo da obavljanje komunalnih delatnosti poveri preduzeću čiji je osnivač ili privatnom preduzeću na osnovu posebnog koncesionog ugovora, na određeni period.

„Nakon statusne promene kada su nastala dva preduzeća, ‘Gradski vodovod’ i JKP ‘Hameum’, odlučili smo da poslove od opšteg interesa, kao što je vodosnabdevanje, održavanje kanalizacione mreže, upravljanje gradskim grobljem i druge delatnosti, obavljaju ta dva preduzeća“, rekao je Aranđelović.

On je istakao da su ostale delatnosti – čistoća, zelenilo i parking servis, ponuđeni privatnom partneru na period od 15 godina, koji bi navedene usluge obavljao za 55 miliona dinara.

Takođe je naveo da je grad Prokuplje do sada za te usluge izdvajao pet puta više novca, oko 250 miliona dinara, kao i da ta odluka omogućava znatnu uštedu u budžetu grada, kao i efikasnije i kvalitetnije obavljanje poslova.

Aranđelović je najavio da će na narednoj sednici skupštine Grada Prokuplja biti rešavano radničko pitanje, tako što će im biti ponuđeno da se odluče za neki novi posao ili za socijalni program.

To je između ostalog i izazvalo najviše gneva kod radnika, jer su neki zadržani u matičnom preduzeću, dok je sudbina ostalih 105 radnika neizvesna, jer je rečeno da će nakon podele firme preduzeće u kome sada rade biti ugašeno.

Oni tvrde da je od 270 radnika koji su radili u JKP Hameum 159 premešteno u novo preduzeće „Gradski vodovod“, dok će u starom preduzeću ostati 105 radnika, koji će se uskoro „naći na ulici“.

Nezadovoljni radnici JKP „Hameuma“ ne odustaju od razgovora sa čelnicima grada Prokuplja i najavljuju da će i na narednoj sednici pokušati da prisustvovati zasedanju.


Podelite vest

Najnovije

Zapad je mogao sprečiti svu ukrajinsku patnju. Ali on to nije želeo

Ukrajina je već izgubila oko 100.000 vojnika, mnogi civili su ubijeni, milijuni su napustili svoje…

Tokom protesta u Iranu poginula 41 osoba

U talasu protesta koji su zahvatili Iran posle smrti 22. godišnje devojke Mahse Amini, do sada je…

PremijerkaVelike Britanije: Ne treba da slušamo Putinovo zveckanje oružjem

Premijerka Liz Tras rekla je da Velika Britanija i njeni saveznici ne bi trebalo da slušaju…

Đokoviću pobeda u Londonu! Savršensto na terenu

Teniska reprezentacija Evrope vodi s 8-4 protiv Sveta nakon subotnjih mečeva na Lejver kupu u…

MOĆNA SRBIJA PROTIV ŠVEDSKE: Het-trik Mitrovića

Sledi meč odluke u Norveškoj Zbog kazne UEFA na tribinama stadiona "Rajko Mitić" samo deca…

Crvena, žuta ili zelena – koja paprika je zdravija?

Postoji mnogo sorti paprika, ali najbolje su ove tri: crvena, žuta, zelena. Bilo koje paprike…