EKSPRES VESTI

Demokratija umire u tami

pretraga

Samit lidera G7 - Zabrana uvoza ruskog zlata

Lideri Grupe sedam (G7) najjačih svetskih ekonomija okupili su se danas u dvorcu Elmau, u bavarskim Alpima, gde će do utorka razmatrati posledice…

Dokle ide američka opsesija oružjem?

Predsednik Bajden je potpisao zakon kojim se otežava nabavka oružja, a prethodno je Vrhovni sud SAD proširio pravo na nošenje oružja u javnosti. U…
Sandej tajms: Princ Čarls od katarskog šeika primio torbu sa milion evra

Sandej tajms: Princ Čarls od katarskog šeika primio torbu sa milion evra

Naslednik britanskog trona, princ Čarls, primio je od katarskog šeika torbu sa milion evra, piše Sandej tajms. Princ od Velsa je, prema pisanju…

Džo, zar opet? Greškom otkrio da nosi "puškice"

Tokom nedavnog sastanka u Beloj kući, Džo Bajden je greškom otkrio pred kamerama da nosi "puškice" u kojima mu piše kako šta tačno treba da radi…

Medvedev: Moldavija može u EU samo kao deo nove Velike Rumunije

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev ne smatra mogućim direktno članstvo Moldavije u Evropsku uniju već samo stvaranjem…

Ko će postati prvi bilioner na svetu?

Kada je 1916. objavljen prvi milijarder, ova kolosalna brojka sigurno se činila nedostižnijom nego danas. Međutim, 83 godine kasnije titulu prvog…

 

Slide background

27.06. - 10.07.

VIMBLDON

13.30 Tabiljo – Đere 14.00 Milman – Kecmanović 14.00 Krunić – Kirstea 15.30 Lajović – Busta

14.30h

Novak Đoković - Sunvu Kvon

...

ponedeljak, 27 jun 2022

Podelite vest


 

FDA o vakcinama za najmlađe, Fauči ističe da pandemija nije okončana

Izvor: Glas Amerike

Pandemija koronavirusa nije završena i malo je verovatno da će Sjedinjene Države ikada eliminisati Kovid 19, ali bi trebalo da pokušaju da kontrolišu virus, rekao je u petak vodeći američki ekspert za zarazne bolesti doktor Entoni Fauči.

Zdravstveni zvaničnici se nadaju da će zemlja izaći iz, kako se izrazio, "akutne pandemijske faze" i doći u situaciju da može da kontroliše virus", rekao je Fauči na virtuelnom skupu, koji je organizovao Nacionalni pres klub u Vašingtonu.

"Kada sam rekao da više nismo u toj teškoj akutnoj fazi, to ne znači da je pandemija završena. Nije. I dalje smo u globalnoj pandemiji", ocenio je Fauči.

U međuvremenu, američka Uprava za hranu i lekove (FDA) saopštila je da će njen savetodavni ekspertski odbor u junu razmotriti zahteve kompanija "Fajzer" i "Moderna" da se odobri njihova vakcina protiv Kovida 19 za malu decu.

Kovid je loša bolest. Ove varijante su veoma zarazne. Vakcinacija sada bi trebalo da zaštiti tu decu: od teških bolesti, hospitalizacija, dugoročnih efekata kovida. Ima smisla vakcinisati ih", poručio je zdravstveni zvaničnik Moderne.

FDA je saopštila da će takođe sazvati sastanak na kojem će razmotriti zahtev Novavaksa za hitnu upotrebu vakcine te kompanije za osobe starije od 18 godina.

Moderna je u četvrtak zatražila da američki regulatori odobre njenu vakcinu za decu mlađu od 6 godina. Fajzerova primarna vakcina odobrena je za decu stariju od 5 godina u SAD.

Fajzer, koji je prethodno rekao da očekuje da će u aprilu objaviti najnovije podatke o svojoj vakcini za decu mlađu od 5 godina, nije dao novi vremenski rok za objavljivanje tih rezultata. Međutim, kompanija je saopštila da će do juna podneti zahtev regulatorima za odobrenje vakcine za taj uzrast.

Američki regulatori takođe bi trebalo da raspravljaju o tome da li bi sastav vakcina protiv kovida trebalo modifikovati i ako treba, koje bi sojeve trebalo uzeti u obzir za jesen 2022. godine.

Podelite vest

Najnovije

Srušila se tribina tokom borbe bikova u Kolumbiji: Ima poginulih | VIDEO

Najmanje pet osoba je poginulo, a stotine povređeno nakon što se tribina srušila tokom borbe bikova…

Pobednik "Zvezda Granda" za sezonu 2021/2022 je Nermin Handžić iz Tešnja

Nakon desetomesečne borbe, rada i truda mentora da kandidatima priušte najbolje, konačno je…

Ukrajina ne može organizovati "Pesmu Evrovizije"

Pesma Evrovizije 2023. godine neće moći da bude održana u Ukrajini s obzirom na rat koji je u toku…

Basketaši Srbije šampioni sveta

Basketaši Srbije osvojili su Svetsko prvenstvo u Antverpenu, pobedom nad Litvanijom u finalu…

Samit lidera G7 - Zabrana uvoza ruskog zlata

Lideri Grupe sedam (G7) najjačih svetskih ekonomija okupili su se danas u dvorcu Elmau, u bavarskim…

Dokle ide američka opsesija oružjem?

Predsednik Bajden je potpisao zakon kojim se otežava nabavka oružja, a prethodno je Vrhovni sud SAD…