EKSPRES VESTI

Demokratija umire u tami

pretraga

Tokom protesta u Iranu poginula 41 osoba

U talasu protesta koji su zahvatili Iran posle smrti 22. godišnje devojke Mahse Amini, do sada je poginula najmanje 41 osoba, javila je danas državna…

PremijerkaVelike Britanije: Ne treba da slušamo Putinovo zveckanje oružjem

Premijerka Liz Tras rekla je da Velika Britanija i njeni saveznici ne bi trebalo da slušaju "zveckanje oružjem" ruskog predsednika Vladimira…

Optužnice zbog "najveće pandemijske prevare" - ukradeno 250 miliona iz fonda za decu

Federalni tužioci podigli su optužnice protiv 47 osoba koje su optužene da su ukrale više od 250 miliona dolara iz federalnog programa pomoći…

Putin potpisao - 10 godina zatvora za dezerterstvo

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je danas izmene i dopune Krivičnog zakona Ruske Federacije o kažnjavanju za dezerterstvo, pljacku i…

Srbija uvezla spermatozoide iz Španije: 15 žena već "stalo u red" za oplodnju

Uvozom spermatozoida iz reproduktivne banke u Španiji, 15 žena iz Srbije koje su dosad "stale u red" prvi put u našoj zemlji dobiće šansu da, i bez…

Organizacija za zaštitu životinja PETA poziva žene: Vreme je da uskratite seksualne odnose muškarcima koji jedu meso

Organizacija za zaštitu životinja PETA apeluje na žene da uskrate seksualne odnose muškarcima koji jedu meso. "Vreme je da uskratite seksualne odnose…

 

...

ponedeljak, 26 septembar 2022

Podelite vest


 

 

Vreme jeza istinu. Bez uvrede. Bez cenzure.

Glumicu napastvovao otac, pa je reditelj naveo na orgije

Izvor:

Potresna životna priča žene koja je još sa 15 godina proglašena seks simbolom, ne prestaje da intrigira svetsku javnost.


Nemačka glumica Nastasja Kinski doživela je veliku slavu širom sveta. Ipak, filmski kritičari smatraju da nije bila previše talentovana, niti da se po nekim kvalitetima toliko izdvajala od glumica svog vremena, već da je njena nesvakidašnja lepota igrala presudnu ulogu u angažmanima koje je dobijala.

Nastasja je svojom pojavom potpuno promenila dotad ustaljene standarde ženske lepote. Postala je seks simbol iako nije imala bujne grudi i zanosne obline. Proslavila se 1981. posterom čuvenog fotografa Ričarda Avedona za koji je pozirala gola “obmotana” zmijom, a javnost se zgražavala 1976. kada se kao maloletnica pojavila naga u filmu “To the devil a daughter”.

  • ime  Nastasja
  • Prezime Kinski
  • rođendan 24.01.1961
  • Zvjezdani znak Vodolija
  • visina 169 cm
  • Mesto rođenja Berlin

Ništa u vezi sa tom glumicom nije bilo uobičajeno i svakidašnje. Njena priča veoma je intrigirala javnost od samih njenih početaka u filmskoj industriji. Postoji čak i neusaglašenost oko njenih godina. Naime, prema američkim vlastima ona je rođena 1959. godine, dok je po podacima iz Nemačke rođena 1961.

Odrasla je u siromašnoj porodici, a lošoj materijalnoj situaciji dodatno je doprineo razvod njenih roditelja. Čini se da je veoma mlada bila prinuđena da se snalazi za materijalnu dobit, bez figure oca koji bi je zaštitio u surovom svetu.

Počela je da glumi sa 12 godina, a na filmu je debitovala 1975. u filmu Vima Vendersa, “Pogrešan pokret”, gde je glumila nemu devojku Minjon umesto glumice Lize Krauzer. Kada je imala 16 godina Nastasja je napustila redovno školovanje, posle čega je pohađala školu glume kod čuvenog Lija Strazberga.

Godine 1978. se pojavila u erotskom filmu “Stay as you are” sa Marčelom Mastrojanijem. Produkcijska kuća “New Line Cinema” u Americi je film pustila decembru 1979. godine, koji je Kinskijevoj doneo veliku popularnost i na tom tržištu. Magazin “Time”je napisao: “Kinski je jednostavno očaravajuća, seksi i duhovna u isto vreme, a sve to sa jednom neizmernom lakoćom”.

Iako zvuči pomalo zastražujuće, to što je toliko mlada već dobila epitet seksepilne devojke, njoj to nije smetalo. Ipak, i te kako je imalo uticaj na njenu sudbinu u godinama koje slede.

Orgije s rediteljem

Nastasja je sa 15 godina započela romantičnu vezu sa čuvenim rediteljem Romanom Polanskim, koji je od nje bio stariji blizu 30 godina. Polanski je, podsetimo, 1977. u Americi optužen za silovanje trinaestogodišnje devojčice. Iz Amerike je, ne sačekavši presudu, pobegao u Pariz i više nikada nije kročio na tlo Sjedinjenih Država, pa ni 2003. kada je osvojio Oskara.

Postoji priča koja opisuje njegovo upoznavanje sa Nastasjom. U oktobru 1976. u Minhenu Polanski se nakon prve probe Verdijevog “Rigoletta” u produkciji Bavarske državne opere uputio na večeru s jednim nemačkim kritičarom i dve devojke. Po završetku večere njih četvoro su otišli u njegov hotelski apartman.

Reditelj je s jednom od devojaka otišao u krevet, dok je druga zabavljala pozorišnog kritičara. Ali, kada se reditelj tokom noći probudio, video je da pomenutog novinara nema, a da devojka s kojom se zabavljao imena “Nasta” spava na fotelji. Probudio ju je i pozvao na seks utroje, na šta je ona, kako se navodi, bez velikog oklevanja pristala. Kasnije je otkriveno i puno ime te devojke – bila je to Nastasja Kinski, mlada nemačka glumica. Tada je imala 15 godina, a Polanski 43.

Polanski je 1994. govorio o tome u intervjuu koji je dao čuvenoj TV voditeljki Dajani Sojer. Ona ga je pitala: “…šta je to bilo sa Nastasjom Kinski?” Na to je on odgovorio: “Bila je mlada i bili smo u ljubavnoj vezi.” Ali u intervjuu koji je dala 1999. godine magazinu Gardijan, Nastasja Kinski je rekla da to nije bila ljubavna veza već bezazleni flert. Rekla je da je mogla da bude zavedena, ali da do toga navodno nije došlo. U istom intervjuu je rekla da se pored njega osećala veoma cenjeno.

Otac predator

Nastasjin otac bio je nemački glumac Klaus Kinski, koji se razveo od njene majke Rut 1968, kada je Nastasja imala sedam godina. Nakon razvoda, oca je retko viđala, a on se ponovo oženio i dobio ćerku Polu i sina Nikolaja.

Stravične optužbe na račun Klausa najpre je u javnost iznela Pola, koja je tvrdila da ju je otac seksualno zlostavljao. U jednom intervjuu 2013. Nastasja je negirala da je i ona bila žrtva očevog seksualnog zlostavljanja, ali je priznala da ju je on maltretirao na druge načine, te da je jednom pokušao i da je seksualno napastvuje, ali da nije uspeo.

– Uvek me je previše dodirivao, držao me je toliko čvrsto uz sebe da sam mislila da ne mogu da pobegnem. U to vreme imala sam četiri ili pet godina i živeli smo u Minhenu. Instinktivno sam prepoznala da to nije zagrljaj oca, već više od toga – rekla je ona i dodala:

– On nije bio otac. Čak 99 odsto vremena bila sam prestravljena u njegovom prisustvu. Bio je toliko nepredvidljiv da je porodica živela u konstantnom strahu.

Na pitanje šta bi mu rekla danas, kada bi imala priliku, odgovorila je:

– Uradila bih sve da mogu da ga smestim iza rešetaka doživotno. Drago mi je što više nije živ.

Klaus Kinski preminuo je 1991. godine. Njegova ćerka Pola šokirala je javnost kada je otkrila da je otac počeo da je zlostavlja kada je imala pet godina, a da ju je prvi put silovao kada joj je bilo devet. To se nastavilo do njene 19 godine.


Podelite vest

Najnovije

Zapad je mogao sprečiti svu ukrajinsku patnju. Ali on to nije želeo

Ukrajina je već izgubila oko 100.000 vojnika, mnogi civili su ubijeni, milijuni su napustili svoje…

Tokom protesta u Iranu poginula 41 osoba

U talasu protesta koji su zahvatili Iran posle smrti 22. godišnje devojke Mahse Amini, do sada je…

PremijerkaVelike Britanije: Ne treba da slušamo Putinovo zveckanje oružjem

Premijerka Liz Tras rekla je da Velika Britanija i njeni saveznici ne bi trebalo da slušaju…

Đokoviću pobeda u Londonu! Savršensto na terenu

Teniska reprezentacija Evrope vodi s 8-4 protiv Sveta nakon subotnjih mečeva na Lejver kupu u…

MOĆNA SRBIJA PROTIV ŠVEDSKE: Het-trik Mitrovića

Sledi meč odluke u Norveškoj Zbog kazne UEFA na tribinama stadiona "Rajko Mitić" samo deca…

Crvena, žuta ili zelena – koja paprika je zdravija?

Postoji mnogo sorti paprika, ali najbolje su ove tri: crvena, žuta, zelena. Bilo koje paprike…