EKSPRES VESTI

Demokratija umire u tami

PRETRAGA

Gradonačelnik Leposavića peti dan ne izlazi iz opštine. Da li je još uvek živ?

Najnovija kriza na severu Kosova ulazi u drugu nedelju, građani i dalje protestuju ispred lokalnih opština, a novoizabrani gradonačelnik Leposavića…

"Priznanje Kosova je bila greška"

Portparol za spoljnopolitička pitanja Alternative za Nemačku (AfD), poslanik u Bundestagu Petr Bistron poručio je da je priznanje Kosova bila…

Svakoga dana 13 osoba u Srbiji umre zbog raka pluća

Od karcinoma pluća u Srbiji oboli gotovo 7.000, a umre više od 5.000 osoba. Praktično, na svaka dva sata zbog ove bolesti jedna osoba premine. Jedan…

Ovaj ne zna da stane: Američki predsednik Bajden opet pada VIDEO

Američki predsednik Džo Bajden se okliznuo i pao na ceremoniji dodele diploma u Koloradu, pokazuje najnoviji video snimak. Nakon što su mu pomogli…

Gotovina na bankomatima u Japanu uskoro samo uz prepoznavanje lica

Seven Bank, vodeća bankarska institucija u Japanu, objavila je svoju nameru da pokrene prvu uslugu prepoznavanja lica u zemlji za bankomate, rekao je…

Prodavnica čokolade, ljubavni film, hotel: Gde su nestale milijarde dolara klimatskih investicija

Više od dve milijarde evra namenjenih borbi protiv klimatskih promena potrošeno na druge projekte Istraživanje agencije Rojters otkrilo je da su neke…

 

Glumicu napastvovao otac, pa je reditelj naveo na orgije

Izvor:

Potresna životna priča žene koja je još sa 15 godina proglašena seks simbolom, ne prestaje da intrigira svetsku javnost.


Nemačka glumica Nastasja Kinski doživela je veliku slavu širom sveta. Ipak, filmski kritičari smatraju da nije bila previše talentovana, niti da se po nekim kvalitetima toliko izdvajala od glumica svog vremena, već da je njena nesvakidašnja lepota igrala presudnu ulogu u angažmanima koje je dobijala.

Nastasja je svojom pojavom potpuno promenila dotad ustaljene standarde ženske lepote. Postala je seks simbol iako nije imala bujne grudi i zanosne obline. Proslavila se 1981. posterom čuvenog fotografa Ričarda Avedona za koji je pozirala gola “obmotana” zmijom, a javnost se zgražavala 1976. kada se kao maloletnica pojavila naga u filmu “To the devil a daughter”.

  • ime  Nastasja
  • Prezime Kinski
  • rođendan 24.01.1961
  • Zvjezdani znak Vodolija
  • visina 169 cm
  • Mesto rođenja Berlin

Ništa u vezi sa tom glumicom nije bilo uobičajeno i svakidašnje. Njena priča veoma je intrigirala javnost od samih njenih početaka u filmskoj industriji. Postoji čak i neusaglašenost oko njenih godina. Naime, prema američkim vlastima ona je rođena 1959. godine, dok je po podacima iz Nemačke rođena 1961.

Odrasla je u siromašnoj porodici, a lošoj materijalnoj situaciji dodatno je doprineo razvod njenih roditelja. Čini se da je veoma mlada bila prinuđena da se snalazi za materijalnu dobit, bez figure oca koji bi je zaštitio u surovom svetu.

Počela je da glumi sa 12 godina, a na filmu je debitovala 1975. u filmu Vima Vendersa, “Pogrešan pokret”, gde je glumila nemu devojku Minjon umesto glumice Lize Krauzer. Kada je imala 16 godina Nastasja je napustila redovno školovanje, posle čega je pohađala školu glume kod čuvenog Lija Strazberga.

Godine 1978. se pojavila u erotskom filmu “Stay as you are” sa Marčelom Mastrojanijem. Produkcijska kuća “New Line Cinema” u Americi je film pustila decembru 1979. godine, koji je Kinskijevoj doneo veliku popularnost i na tom tržištu. Magazin “Time”je napisao: “Kinski je jednostavno očaravajuća, seksi i duhovna u isto vreme, a sve to sa jednom neizmernom lakoćom”.

Iako zvuči pomalo zastražujuće, to što je toliko mlada već dobila epitet seksepilne devojke, njoj to nije smetalo. Ipak, i te kako je imalo uticaj na njenu sudbinu u godinama koje slede.

Orgije s rediteljem

Nastasja je sa 15 godina započela romantičnu vezu sa čuvenim rediteljem Romanom Polanskim, koji je od nje bio stariji blizu 30 godina. Polanski je, podsetimo, 1977. u Americi optužen za silovanje trinaestogodišnje devojčice. Iz Amerike je, ne sačekavši presudu, pobegao u Pariz i više nikada nije kročio na tlo Sjedinjenih Država, pa ni 2003. kada je osvojio Oskara.

Postoji priča koja opisuje njegovo upoznavanje sa Nastasjom. U oktobru 1976. u Minhenu Polanski se nakon prve probe Verdijevog “Rigoletta” u produkciji Bavarske državne opere uputio na večeru s jednim nemačkim kritičarom i dve devojke. Po završetku večere njih četvoro su otišli u njegov hotelski apartman.

Reditelj je s jednom od devojaka otišao u krevet, dok je druga zabavljala pozorišnog kritičara. Ali, kada se reditelj tokom noći probudio, video je da pomenutog novinara nema, a da devojka s kojom se zabavljao imena “Nasta” spava na fotelji. Probudio ju je i pozvao na seks utroje, na šta je ona, kako se navodi, bez velikog oklevanja pristala. Kasnije je otkriveno i puno ime te devojke – bila je to Nastasja Kinski, mlada nemačka glumica. Tada je imala 15 godina, a Polanski 43.

Polanski je 1994. govorio o tome u intervjuu koji je dao čuvenoj TV voditeljki Dajani Sojer. Ona ga je pitala: “…šta je to bilo sa Nastasjom Kinski?” Na to je on odgovorio: “Bila je mlada i bili smo u ljubavnoj vezi.” Ali u intervjuu koji je dala 1999. godine magazinu Gardijan, Nastasja Kinski je rekla da to nije bila ljubavna veza već bezazleni flert. Rekla je da je mogla da bude zavedena, ali da do toga navodno nije došlo. U istom intervjuu je rekla da se pored njega osećala veoma cenjeno.

Otac predator

Nastasjin otac bio je nemački glumac Klaus Kinski, koji se razveo od njene majke Rut 1968, kada je Nastasja imala sedam godina. Nakon razvoda, oca je retko viđala, a on se ponovo oženio i dobio ćerku Polu i sina Nikolaja.

Stravične optužbe na račun Klausa najpre je u javnost iznela Pola, koja je tvrdila da ju je otac seksualno zlostavljao. U jednom intervjuu 2013. Nastasja je negirala da je i ona bila žrtva očevog seksualnog zlostavljanja, ali je priznala da ju je on maltretirao na druge načine, te da je jednom pokušao i da je seksualno napastvuje, ali da nije uspeo.

– Uvek me je previše dodirivao, držao me je toliko čvrsto uz sebe da sam mislila da ne mogu da pobegnem. U to vreme imala sam četiri ili pet godina i živeli smo u Minhenu. Instinktivno sam prepoznala da to nije zagrljaj oca, već više od toga – rekla je ona i dodala:

– On nije bio otac. Čak 99 odsto vremena bila sam prestravljena u njegovom prisustvu. Bio je toliko nepredvidljiv da je porodica živela u konstantnom strahu.

Na pitanje šta bi mu rekla danas, kada bi imala priliku, odgovorila je:

– Uradila bih sve da mogu da ga smestim iza rešetaka doživotno. Drago mi je što više nije živ.

Klaus Kinski preminuo je 1991. godine. Njegova ćerka Pola šokirala je javnost kada je otkrila da je otac počeo da je zlostavlja kada je imala pet godina, a da ju je prvi put silovao kada joj je bilo devet. To se nastavilo do njene 19 godine.

Podeli ovu vest

 

Google NEWS


NAJNOVIJE

Optužena prekriva lice. Fotografija: Michael Koerner

Seks iza rešetaka: Žena mora da plati kaznu od 9.600 evra

Sud je odlučio da policajka Džesi T. zaposlena u zatvoru u Berlinu, koja je u zatvoru imala vezu sa…

Strašna borba sa Fokinom u meču za pamćenje. Novak je u četvrtom kolu

Dvostruki šampion Rolan Garosa dobio je iscrpljujuću fizičku i psihičku borbu protiv Španca…

Gradonačelnik Leposavića peti dan ne izlazi iz opštine. Da li je još uvek živ?

Najnovija kriza na severu Kosova ulazi u drugu nedelju, građani i dalje protestuju ispred lokalnih…

"Priznanje Kosova je bila greška"

Portparol za spoljnopolitička pitanja Alternative za Nemačku (AfD), poslanik u Bundestagu Petr…

Svakoga dana 13 osoba u Srbiji umre zbog raka pluća

Od karcinoma pluća u Srbiji oboli gotovo 7.000, a umre više od 5.000 osoba. Praktično, na svaka dva…

Ovaj ne zna da stane: Američki predsednik Bajden opet pada VIDEO

Američki predsednik Džo Bajden se okliznuo i pao na ceremoniji dodele diploma u Koloradu, pokazuje…
 

AKTUELNO

Ovaj ne zna da stane: Američki predsednik Bajden opet pada VIDEO

Američki predsednik Džo Bajden se okliznuo i pao na ceremoniji dodele diploma u Koloradu, pokazuje…

Gotovina na bankomatima u Japanu uskoro samo uz prepoznavanje lica

Seven Bank, vodeća bankarska institucija u Japanu, objavila je svoju nameru da pokrene prvu uslugu…

Makron i Šolc traže nove izbore na severu KiM

Francuska i Nemačka pozvale su danas Beograd i Prištinu da što pre organizuju nove izbore u…

Prodavnica čokolade, ljubavni film, hotel: Gde su nestale milijarde dolara klimatskih investicija

Više od dve milijarde evra namenjenih borbi protiv klimatskih promena potrošeno na druge…

TOP

PRIČE

Tattoo model koji muškarcima okreće glave

Mara Inkperial je tatu umetnica koja je osvojila pažnju korisnika Instagrama svojim talentom,…

Upoznajte Ekaterinu Lisinu, ženu s najdužim nogama na svetu

Ruskinja Ekatarina Lisina ima najduže noge na svetu, a sa svojih 133 cm dužine ušla je u Ginisovu…

Nema drugog objašnjenja: Majka krivi vakcine protiv COVID-a nakon što su njen 17-godišnji sin i suprug hospitalizovani s retkim krvnim ugrušcima

Nema drugog objašnjenja za ono što se dogodilo mom sinu i mom mužu, prilično smo sigurni da je to…

Ovo nije rat Rusije i Ukrajine, već rat Rusije i SAD-a

Rat u Ukrajini dominirao je proteklom godinom. Ostale globalne krize, kao što su sve veći troškovi…

POSLANICA EVROPSKOG PARLAMENTA: Covid je bio probni balon, ovo nas čeka

Pandemija Covida bila je probni balon. Želeli su videti koliko daleko mogu ići. Takođe su hteli…