EKSPRES VESTI

Demokratija umire u tami

pretraga

Ko dosad ništa nije dizao, sad na računu ima ovu finu sumu

S najavom da će Telekom Srbija krajem decembra isplatiti dividende, građani koji su od 2010. godine dobili besplatne akcije od države na računima…

Kriza je nekom majka, a nekom maćeha – političarima rastu plate zbog inflacije

U Austriji, zbog visoke stope inflacije, rastu plate političarima. Dok zaposleni raznih privrednih grana još pregovaraju o novom kolektivnom ugovoru,…

Ruska Vagner grupa šalje 'krvavi' malj Parlamentu EU-a

Kao odgovor na glasanje Evropskog parlamenta da se Rusija proglasi "državnim sponzorom terorizma", Jevgenij Prigožin, finansijer i osnivač Vagner…

Predsednik Hrvatske: Neću dopustiti da se nabija kolektivna krivica Srbima zbog Srebrenice

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je govoreći o genocidu u Srebrenici, da neće dopustiti da se čitavim narodima, bilo Srbima ili Hrvatima,…

Zelenski želi da uvuče Evropu u treći svetski rat. On je opasna osoba

Francuska bi trebalo da prestane da isporučuje oružje Volodimiru Zelenskom, koji nastoji da započne treći svetski rat, rekao je Nikola Dipon-Enjan.…

Vučić: I za mene je pitanje statusa Kosova i Metohije završeno

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se Aljbin Kurti uglavnom oslanja na silu velikih i moćnijih zemalja sa Zapada i računa da će da…

 

...


sreda, 30 novembar 2022


Podelite vest

 

Maja Odžaklijevska dobitnica Nagrade za životno delo Evergrin festivala

Izvor: Redakcija

Umetnica Maja Odžaklijevska dobitnica je Nagrade za životno delo ovogodišnjeg Evrgrin festivala u Nišu koji se održava sutra na Letnjoj pozornici u Tvrđavi u 20.00 sati.

U ime gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski, nagradu je u Oficirskom domu uručila zamenica Dušica Davidović. Svečanoj dodeli prisustvovali su gradska većnica za kulturu Adriana Anastasov, predsednik saveta festivala Vlada Aranđelović, direktorka festivala Snežana Jovanović, odbornica Milica Štrbo i poštovaoci laureatkinje.

Evergrin festival, koji će imati svoje četvrto izdanje, svojevrsni je praznik popularnih nota, okuplja renomirane muzičare i poštovaoce ovog specifičnog muzičkog žanra koji uvek ima svoju vernu publiku, rekla je Davidović uručujući nagradu.

Veliki broj vrhunskih muzičara prodefilovao je scenom u protekle četiri godine, poput Lea Martina, Kornelija Kovača, Željka Samardžića, Željka Bebeka, Tijane Dapčević, Kerbera i mnogih drugih, a poseban pečat festivalu dao je veliki kompozitor, nedavno preminuli Vojkan Borisavljvić koji se istinski trudio da ovaj festival zaživi, nevela je Davidović.

Počastvovani smo činjenicom da će pevačica Maja Odžaklijevska dobiti nagradu za životno delo i za svoj doprinos razvoju pop muzike i negovanju istinskih umetničkih vrednosti, rekla je zamenica gradonačelnice.

Prema njenim rečima, Grad Niš uvrstio je ovaj festival u redovne gradske manifestacije i svakako ova odluka bila je opravdana, što iz godine u godinu pokazuje interesovanje publike.

Mislila sam da je gotovo, a vi me terate ovom nagradom da opet nešto počnem da radim, rekla je Maja Odžaklijevska zahvaljujući na prestižnom priznanju.

Direktor Evrgrin festivala i njegov osnivač Snežana Jovanović najavila je zanimljiv i raznovrstan program i navela da je sve aranžmane ove godine uradio niški pijanista Bojan Mladenović.

Na ovogodišnjem Evergrin festivalu nastupiće maja Odžaklijevska, Jelena Tomašević, Marko Luis, sastav Čipi i Šone (Osvajači), orkestar Impresija.

Podelite vest