EKSPRESVESTI

---Demokratija umire u tami ---

Najnovije vesti

Američka teniserka Serena Vilijams neće igrati na Australijan openu 2022.

Australijan open igra se od 17. do 30. januara. Sedmostruka šampionka Australijan opena neće igrati…

Sudija SAD blokrao odluku o obaveznoj vakcinacaiji

Federalni sudija u Džordžiji izdao je zabranu koja važi na nivou zemlje kojom sprečava vladu SAD da…

Australija i Velika Britanija se pridružile SAD u diplomatskom bojkotu ZOI u Pekingu

Zimske olimpijske igre biće održane od 4. do 20. februara 2022. godine u Pekingu. Pored Velike…
Nedugo pre nego što je položio zakletvu, Olaf Šolc je seo u kancelarsku stolicu - Angela Merkel je ovdje sedila 16 godina

Olaf Šolc izabran za novog kancelara Nemačke

Nemački Bundestag izabrao je danas Olafa Šolca iz Socijaldemokratske partije Nemačke za novog…

Najbolji teniser sveta Novak Đoković prijavljen je za Australijan open

Svi koji budu igrali u Sidneju na ATP Kupu igraće i u Melburnu na Australijan openu, saopštio je…
ilustracija

Ruski virusolog: Omikron soj može biti živa vakcina koju je priroda stvorila

Omikron soj virusa korona mogao bi da bude živa vakcina koju je priroda stvorila, rekao je…

Priznanja niškom vodovodu na svečanoj sednici udruženja vodovoda i kanalizacije Srbije

Izvor: Redakcija

Deseta sednica Skupštine Udruženja vodovoda i kanalizacije Srbije održana je 17. novembra 2021. god. u hotelu “Holiday In“, u Beogradu.

Svojim prisustvom svečanost su uveličali Darko Božić, državni sekretar Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Danica Uskoković, pomoćnica Ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Goran Stojanović, šef Odseka za procenu rizika od elementarnih nepogoda Uprave za upravljanje rizikom Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, dr Srđan Lalić, direktor i Tamara Perunović Ćulić, pomoćnica direktora Agencije za zaštitu životne sredine Ministarstva zaštite životne sredine, dr Dragana Jovanović, šef Odseka za bezbednost vode za piće i kupališta Centra za higijenu i humanu ekologiju Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ i drugi ugledni gosti.

„Naši članovi, preduzeća vodovoda i kanalizacije, snabdevaju vodom gradove u kojima živi oko 60 posto stanovnika Srbije. Isporučuju zdravstveno ispravnu vodu za piće i odvode otpadne vode neprekidno, danju, noću, u vreme praznika“, rekla je, pored ostalog, u okviru izveštaja o radu, Miroslava Hero-Gon, generalni sekretar.“Danas održavamo ovu svečanu sednicu da bismo se zahvalili svima koji su podržali naš rad“.

Posle kratkog radnog dela, sednica je nastavljena svečanom dodelom priznanja. Povodom obeležavanja jubileja, 10. godišnjice rada, dodeljena su priznanja institucijama i pojedincima sa kojima se uspešno sarađivalo u minuloj deceniji, kao i svojim članovima, preduzećima vodovoda i kanalizacije. 

Pored drugih zaslužnih preduzeća, u grupi istaknutih laureata našlo se i JKP“Naissus“ Niš, na čelu sa v.d. direktorom Goranom Milosavljevićem. U ime kolektiva priznanja su primili: Tamara Milić, Snežana Marković, Aleksandra Arsić i Miloš Đorđević. Priznanja zaslužnima je uručio Nebojša Jakovljević, predsednik Skupštine, direktor kragujevačkog vodovoda i član Nacionalne konferencije za vode.


 Srpske Internet Novine

Komentari