No module Published on Offcanvas position

NOVO LICE NIŠA

Bilten broj 2
septembar-decembar 2021.
bd216b0377905239884dcced8bcb04a5_xl.jpg

Mlada Emilija Jovanović- nova budućnost

Zašto je baš Emilija Jovanović nova budućnost? Možda zato što je učenica generacije osnovne i srednje škole? Ili zato što je bila stipendista Vlade Ruske Federacije? Možda zato što je autorka velikog broja naučnih radova? Ko je zapravo Emilija Jovanović?

Mladi Lazar Stošić je nova budućnost. Evo i zašto

Zašto je Lazar Stošić nova buudućnost? Zato što je student generacije na Medicinskom fakultetu u Nišu, zato što se vratio iz Engleske u svoju domovinu, zato što je osvajač na desetine nagrada na brojnim domaćim i međunarodnim takmičenjima, zato što je mladić koji svojim radom promoviše peave vrednosti.
Project image
Project image

Potpisan Protokol o saradnji u suzbijanju dečjih brakova u Nišu

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i direktorka Udruženja Romkinja „Osvit“ Ana Saćipović potpisale su u Gradskoj kući Protokol o saradnji u suzbijanju dečjih brakova.
Ekološka radionica za osnovce, Da zaštitim prirodu biram-recikliram

Centar za modernizaciju društva i transformaciju lokalne zajednice realizuje projekat " Da zaštitim prirodu biram - recikliram ".  Projekat je sufinansiran od strane Ministarstva zaštite životne sredine i trajeće do 31.03.2022. godine. U sklopu projekta organizuju su ekološke radionice i prezentacije sa predstavnicima skupština stanara, ugostitelja, osnovcima i predškolcima. 

U okviru projekta " Da zaštitim prirodu biram - recikliram "  tokom meseca marta, realizovaće se više ekoloških radionica u prostorijama škole Kralj Petar I. 

IMG-858c9b7009feceb8aafeeb4c67f11071-V

Ovom prilikom je koordinator projekta, Ana Ćurčić, nastavnike, učenike i tehničko osoblje škole upoznala sa činjenicom da je Grad Niš dobio oko 300 kontejnera za reciklažu stakla preko donacije regionalnog projekta ’’ Upravljanje staklenom ambalažom na Zapadnom Balkanu, značaju odlaganja otpada, kao i sa primenom tipskih kontejnera, koji su različitih boja zbog lakšeg razlikovanja i koji služe za odlaganje papira, stakla, PET ambalaže, kao i na kojim lokacijama se mogu naći kontejneri za odlaganje stakla u Nišu. 

“Upravo ovo predavanje je imalo za cilj da sami građani iskažu svoj stav prema životnoj sredini i da daju svoj doprinos u očuvanju iste.

IMG-1be9a464fd57fbfddb1457e277b53891-V

Što se tiče reciklaže u samoj školi, škola je ovom prilikom dobila predlog da pored svake korpe za smeće postavi i tri kartonske kutije u koje bi se sortirao otpad od papira i plastike i stakla, pa bi učenici neposredno učestvovali u reciklaži otpada- rekla je Ana Ćurčić, predsednica UO Centra za modernizaciju društva i transformaciju lokalne zajednice,

U školskom holu deca, roditelji i nastavnici su imali priliku da pogledaju različite radove na temu reciklaže i njene primene koja su deca dobila kao zadatu temu. Bila su uključena deca nižih razreda zajedno sa učiteljima.

 Učenici viših razreda izložbene radove su pripremali sa nastavnicima.

„Nije šala, sve je reciklaža” – sa ovim sloganom u nove radne pohode, do sledeće radionice!- odjekivalo je u školi Kralj Petar I.

Da

Da li vam se sviđa zivot u Nišu?