No module Published on Offcanvas position

NOVO LICE NIŠA

BILTEN BROJ 1
maj-septembar 2021.

Centar za modernizaciju društva i transformaciju lokalne zajednice kao izdavač medija EKSPRESVESTI kreće sa realizacijom projekta "Novo lice Niša". Projekat je sufinansiran iz budžeta Grada Niša i traje od 15.05.2021. do 31.12.2021. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva- rekla je na konferenciji za medije Ana Ćurčić, predsednica UO Centra za modernizaciju društva i transformaciju lokalne zajednice.
"Vrlo malo opština u Srbiji neguje trend maksimalnog uključivanja dece i mladih u aktuelne procese i stukture kao i u aktivni život uopšte. Ovo ne samo da je greška čije se posledice osećaju u ponašanju mladih već je način razmišljanja koji hitno moramo da menjamo. Deca i mladi i uopšte budući naraštaji su osnov za razvoj zdravog i modernog društva. U našim istraživanjima koje smo sproveli u 2020. godini došli smo do podataka da su mladi zainteresovani i izuzetno voljni da se aktivno uključuju u sve vidove života i rada. Na žalost opštine i država vrlo malo čine da na organizovan način približe sferu informisanja ovoj kategoriji.

Našim projektom promovisaćemo omladinsko novinarstvo, uključivanje dece i mladih u procese informisanja i dobićemo jasniju sliku omladinskog javnog mnjenja

Ovakve projekte je neophodno sprovoditi u što većem broju i na teritoriji cele zemllje, a Grad Niš je našim projektom pionir u ovakvom poduhvatu, naročito ako se ima u vidu činjenica da je Grad Niš svojim strateškim i planskim dokumentima prepoznala decu i mlade kao svoju prioritetnu grupu.

Grad Niš je dosta toga učinio za mlade , za kvalitet života, ali ono što nedostaje je da se čuje glas mladih i da se oni aktivno uključe u proces donošenja odluka i socijalni život zajednice" - istakla je Ana Ćurčić.

Opšti cilj projekta je podići nivo informisanosti dece i mladih.

Deca i mladi u Gradu Nišu biće maksimalno uključeni u proces javnog informisanja.

Njihovo uvažavanje i uključivanje od strane Grada poslaće poruku da se glas mladih i njihova interesovanja računaju i da su važna. To će uticati na veći aktivizam mladih i još veću zainteresovanost za buduće projekte"- zaključila je Ćurčić.

Our mission

Matematička gimnazija u Beogradu i OŠ „Radoje Domanović“ iz Niša dobitnici nagrade „Svetislav Milić – mladima od srca“

Komisija za dodelu Nagrada „Svetislav Milić – mladima od srca“ donela je jednoglasnu odluku da nagradu u oblasti institucija godine podele Matematička gimnazija u Beogradu i OŠ „Radoje Domanović“ iz Niša.
Our mission

Mladi Luka Radičević nova budućnost

On je bio jedan od najboljih učenika Gimnazije "Svetozar Marković", sada je uspešan student u Sloveniji. Dobrovoljni je davalac krvi, volonter i još mnogo toga. Upoznajte Luku Radičevića, novu budućnost.
Our mission

Mlada Isidora Tasić nova budućnost

Isidora je jedna od najboljih studentkinja medicine u Nišu, bavi se sportom, preduzetništvom i ono ne manje važno – okružena je prijateljima. Isidora Tasić, studentkinja Medicinskog fakulteta u Nišu je NOVA BUDUĆNOST.

Da li planirate odlazak i život u inostranstvu?

DA29%
NE38%
MOŽDA33%

Da li mislite da je krivac loseg zivota u Srbiji politika?

DA78%
NE7%
MOŽDA15%
Aleksandar i Dimitrije dobitnici nagrade „Svetislav Milić – mladima od srca“ u oblasti sporta

Komisija za dodelu Nagrada „Svetislav Milić – mladima od srca“ donela je jednoglasnu odluku da nagradu u oblasti sporta, za 2020./2021. godinu podele Aleksandar Nikolić, sportski novinar i Dimitrije Ristić, karatista. 

Nagrada im se dodeljuje „za izvanredne rezultate u oblasti sporta i za predstavljanje Srbije u svetu, kao i za promociju zdravih stilova života“, rekao je Jovan Milić, ispred organizacije „Nađi Raula“. 

Da li ste zadovoljni svojim životom u Srbiji?

NE57%
DELIMIČNO36%
DA7%