No module Published on Offcanvas position

NOVO LICE NIŠA

Bilten br. 1
mart - septembar 2021.

Ko je zapravo Emilija Jovanović?

Zašto je baš Emilija Jovanović nova budućnost? Možda zato što je učenica generacije osnovne i srednje škole? Ili zato što je bila stipendista Vlade Ruske Federacije? Možda zato što je autorka velikog broja naučnih radova? Ko je zapravo Emilija Jovanović?

Opširnije

Mladi Filip Cvetković nova budućnost

Filip Cvetković je mlada osoba. Završio je dva fakulteta (moderan kostim i ekonomiju), nakon toga je završio i master studije, nakon čega se odlučuje da upiše i doktorske studije. Za sebe kaže da je vrlo ambiciozan i uporan u životu.

 

Opširnije
Novo lice Niša
Centar za modernizaciju društva i transformaciju lokalne zajednice kao izdavač medija EKSPRESVESTI  kreće sa realizacijom projekta "Novo lice Niša". Projekat je sufinansiran iz budžeta Grada Niša i traje od 15.05.2021. do 31.12.2021. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva- rekla je na konferenciji za medije Ana Ćurčić, predsednica UO Centra za modernizaciju društva i transformaciju lokalne zajednice. 

 

"Vrlo malo opština u Srbiji neguje trend maksimalnog uključivanja dece i mladih u aktuelne procese  i stukture kao i u aktivni život uopšte. Ovo ne samo da je greška čije se posledice osećaju u ponašanju mladih već je način razmišljanja koji hitno moramo da menjamo. Deca i mladi i uopšte budući naraštaji su osnov za razvoj zdravog i modernog društva. U našim istraživanjima koje smo sproveli u 2020.  godini došli smo do podataka da su mladi zainteresovani i izuzetno voljni da se aktivno uključuju u sve vidove života i rada. Na žalost opštine i država vrlo malo čine da na organizovan način približe sferu informisanja ovoj kategoriji. 

Našim projektom promovisaćemo omladinsko novinarstvo, uključivanje dece i mladih u procese informisanja i dobićemo jasniju sliku omladinskog javnog mnjenja

Ovakve projekte je neophodno sprovoditi u što većem broju i na teritoriji cele zemllje, a  Grad Niš je našim projektom pionir u ovakvom poduhvatu, naročito ako se ima u vidu činjenica da je Grad Niš svojim strateškim i planskim dokumentima prepoznala decu i mlade kao svoju prioritetnu grupu.  

Grad Niš je dosta toga učinio za mlade , za kvalitet života, ali ono što nedostaje je da se čuje glas mladih i da se oni aktivno uključe u proces donošenja odluka i socijalni život zajednice" - istakla je Ana Ćurčić. 

Opšti cilj projekta je podići nivo informisanosti dece i mladih.

Deca i mladi u Gradu Nišu biće maksimalno uključeni u proces javnog informisanja.

Njihovo uvažavanje i uključivanje od strane Grada poslaće poruku da se glas mladih i njihova interesovanja računaju i da su važna. To će uticati na veći aktivizam mladih i još veću zainteresovanost za buduće projekte"- zaključila je Ćurčić.