EKSPRES VESTI

Demokratija umire u tami

PRETRAGA

Ilustracija

U mreži procedura - više od 700 parova čeka da usvoje dete

Od početka godine u Srbiji je usvojeno 55 dece, a više od 700 parova čeka da i oni na taj način postanu roditelji. Procedura je zahtevna i…

"Ukleti rudnik" iz kog je izvučeno 15 miliona dijamanata: Uzeo na hiljade života

To je mesto sa mnogo imena, ali jedno ga zaista opisuje u svojoj srži - Velika jama. On, inače poznat kao rudnik Kimberli ili Tim Kuilmine, poznat je…

Meri Bel i ubistva dece koja su šokirala svet

Najmlađi serijski ubica u istoriji je Meri Bel iz Engleske, koja je sa samo 11 godina izvršila dva surova ubistva. Živote je oduzela Martinu Braunu,…

Putin najavio kandidaturu na predsedničkim izborima 2024. godine

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je danas da će se kandidovati za predsednika na izborima u martu 2024. godine, javile su ruske novinske…

Teksas tuži Fajzer zbog laganja o učinkovitosti vakcine

Кompanijama nije dozvoljeno da se bave lažnim oglašavanjem. Fajzer je takođe optužen za zaveru da ućutka svoje kritičare - što je osnovana optužba.…

Ruska manekenka i njena 15-godišnja ćerka pronađene mrtve

Ruska manekenka Irina Dvizova i njena 15-godišnja ćerka Dajane pronađene su mrtve u Turskoj. Kako prenosi Dejli mejl, njihova tela pronađena su…

 

10 NAJUZNEMIRUJUĆIH I NEOBJAŠNJIVIH MISTERIJA: Širom sveta kriju se šokantne tajne

10 NAJUZNEMIRUJUĆIH I NEOBJAŠNJIVIH MISTERIJA: Širom sveta kriju se šokantne tajne Haoss forum
Postoje neke misterije koje postoje godinama, priče koje se prenose sa kolena na koleno sve dok ne postanu pravi mitovi. Ti mitovi se prepričavaju dalje sa nadom da će se otkriti njihova tajna jednom za svagda.
 
Mnoge stare misterije još uvek su glavni fokus za istraživače amatere koji se nadaju da će baš oni pronaći deo koji nedostaje.
 
Da li imamo odgovore na sve? naučnici će reći ne, bar je to odgovor na duže staze. Da li su odgovori na neke od najvećih svetskih misterija nešto što bismo uopšte mogli da shvatimo? Da li bi nas odgovori uznemirili više od same misterije? Moguće je, jer da budemo iskreni, neke misterije su toliko jezive da ni ne želimo da znamo više o njima!
 
1. Supermen Maklesfilda. Kada upravljate ogromnim avionom na nebu očekujete da vidite neke nove vidike, ali nikada ne biste očekivali da vidite čoveka koji proleće pored vas na 1.000 metara visine. Upravo to se desilo pilotima Erbasa 320 koji tvrde da su upravo to videli u junu 2014. godine dok su leteli iznad Meklesfilda ka aerodromu Mančester u Engleskoj. Piloti tvrde da je čovek leteo na nekih 100 metara od aviona i ostavio ih je u šoku. Nije im bilo jasno kako se kretao kroz vazduh bez padobrana ili pomoćnih sredstava. Piloti su ovaj slučaj prijavili kontroli leta, ali radar nije uhvatio ništa u to vreme. Misteriozni avijator nazvan je Supermenom od Maklesfilda.

2. Anomalija Baltičkog mora. Juna 2011.godine, ronioci iz time Okean X, pretraživali su Baltičko more kada su naišli na neverovatnu formaciju koja je nazvana anomalija Baltičkog mora.Ova anomalija ima prečnik 60 metara i kružne je formacije na dubini od 85 metara. Nalazi se na visokom stubu i ima strukturu sličnu stepenicama, koje vode u tamnu rupu.Neki spekulišu da je to stara struktura iz Drugog svetskog rata, potopljena relikvija, a neki tvrde i da je leteći tanjir. Možemo samo da čekamo na rezultate podrobnijih istraživanja.

3. UVB-76UVB-76 je ime koje se koristi za misteriozne kratkotalasnu radiostanicu koja se emitovala konstantno tokom 1982. godine. Koristila je frekvenciju od 4625kHz i emitovala kratka, monotona zujanja na 25 tonova po minuti, 24 sata dnevno. Povremeno, zujanje bi se zaustavljalo, a čuo se glas koji je pričao na ruskom jeziku, a onda je zujanje ponovo počinjalo.

Neka emitovanja otkrila su imena koja bi mogla da budu znaci poziva neke identifikacione stanice. UVB-76 je bilo ime za ovu pojavu do 2010. godine, kada je stanica sama sebi nadenula ime MDZhB. Iako postoji nekoliko teorija o prirodi i razlozima emitovanja, prava svrha nikada nije potvrđena i ostaje misterija i konstantan izvor spekulacija.

4. Kit od 52-herca. Preko 25 godina, morski biolozi prate pesmu kita iz Severnog pacifika. Većina kitova peva na frekvenciji od 10-20 herca, ali ovaj poseban kit peva na 52 herca. Kao rezultat, istraživači nikada nisu dobili odgovor, ostavljajući ovo stvorenje poznato kao najusamljeniji kit na svetu.S obzirom da kitovi tipično pevaju na nižoj frekvenciji, kit od 52 herca kao da priča drugim jezikom od ostalih kitova, ako oni uopšte mogu da ga čuju. Glas je spustio malo frekvenciju od 1992. godine, što indikuje da je kit omatorio ili porastao.Istraživači do sada nisu uspeli da identifikuju vrstu kita, ali spekulišu da je možda deformisan, ili je hibrid neke druge vrste. Iako njegovo kretanje može da se uoči zvukom, on nikada nije viđen i za sada je jedini takve vrste.

5. Fletvud čudovište!Stvorenje je prvi put viđeno u Fletvudsu u Brakstonu, Zapadna Virdžinija, septembra 1952. godine. Svedoci opisuju da ima 2.1m sa tamnim telom i licem koje sija. Glava mu je horizontalno izdužena sa večikim krugom koje se pojavljuje iza, ima velike ruke sa kandžama nalik prstima.Prva od brojnih viđanja uključivalo je grupu dečaka koji su istraživali jarko crveno svetlo koje se pojavilo na nebu. Pronašli su veliku crvenu pulsirajuću kuglu u obliku crvene magle koja je činila da im oči i nos gore. Svetlo sa njihove baterijske lampe otkrilo je nedefinisano stvorenje koje je stajalo blizu obližnjeg drveta. Ono je ispustilo neki šištav zvuk pre nego što je kliznula ka njima. Grupa dečaka odmah je pobegla iz tog područja. Nijedno adekvatno objašnjenje nikada nije dato.

6. BlupBlup je ime dato ultra niskoj frekvenciji i neverovatno jakom zvuku koji je detektovan nekoliko puta od strane Nacionalne Okeanske i Atmosferske Administracije 1997. godine.Zvuk ima jake varijacije u frekvencijama i podseća na živo stvorenje, kao što je kit, ali je nekoliko puta glasnije od najglasnijeg snimka svih vrsta.Ovo dovodi do spekulacija na mogućnost da postoji stvorenje koje je veće od najveće poznate vrste kita koje se krije u dubinama okeana.

7. SS Urang Medan. Ovo je klasična priča o brodu duhova. Priča se prvi put pojavila u serijalu članaka u holandsko-indonežanskim novinama 1948. godine. Priča kaže da su 1947. godine, dva američka broda primila hitan poziv od holandskog broda, Urang Medan. Poruka je bila poslata Morzeovom šifrom i u njoj je pisalo da je kapetan kao i svo osoblje mrtvo. Nekoliko trenutaka kasnije, još jedna reč je stigla: "Umirem". Zatim tišina.Kada je jedan brod pronašao Urang Medan i ukrcali se na njega, navdno jr brod bio pun leševa sa otvorenim ustima, otvorenim očima i bez ikakvih znakova povreda i bez preživelih. Uskoro je izvio požar u delu prtljaga, pa su svi morali da se evakuišu. Brod je eksplodirao i potonuo. Misteriozne smrti nikada nisu objašnjene.

8. Tamam Šud slučaj. Ovo je neotkriven amisterija koja uključuje leš neidentifikovanog muškarca koji je pronađen u decembru 1948. godine u južnoj Australiji. Slučaj je nazvan "Tama Šud" što znači "kraj" ili "gotov" na persijskom jeziku, a upravo to je pisalo na papiriću pronađenom u njegovom džepu pantalona.Telo je pronađeno na plaži Somerton, kako leži u pesku . Na njegovom kaputu nalazila ses na pola popušena cigareta. Ova misterija bila je predmet mnogih teorija počevši od identiteta muškarca i stvarima koje su dovele do njegove smrti.

9. Hinterkaifek Masakr. Hinterkaifek je ime male farme skricvene u Bavarskim šumama Nemačke. To je mesto jednog od najvećih nerešenih zločina gde su žitelji farme brutalno ubijeni sekirom. Žrtve su bile stariji bračni par, njihova ćerka i njeno dvoje dece, kao i pomoćnica.Veruje se da su članovi porodice izmamljeni iz kuće u ambar jedan po jedan, gde su im odsečene glave jednim potezom sekire. Tela su pronađena u ponedeljak, spakovana i pokrivena. Dokazi su ukazivali da je ubica ostao preko vikenda na farmi nakon što ih je ubio, jer je sveža hrana bila pojedena u kuhinji, stoka je redovno hranjena, a dim iz kamina su videle komšije, ali ništa više nije otkriveno.

10. Mariana misteriozna ajkula1989. godine, tokom jednostavnog eksperimenta u Suruga zalivu, na dubini od oko 1,5 kilometara, japanski naučnici svedočili su nečem neverovatnom i to su i snimili.Oni su tražili duboko skriveni podvodni svet i postavili su mamce na tlo. Kamera je bila prikačena kako bi se videlo kakav sve život postoji na toj dubini. Bezbroj ajkula i riba je prilazilo ali neočekivano ogromna ajkula ušla je u kadar.Ona je bila toliko velika da su ostale ajkule pokušale da pobegnu kako bi izbegle susret sa njom. Ona nije identifikovana i teško je izmeriti njenu veličinu, od oko 9-15 metara.

Podeli ovu vest

 

NAJNOVIJE

Tadić: Laž je da će odbacivanje francusko-nemačkog plana biti kraj evropskih integracija Srbije

- Predsednik Socijaldemokratske stranke Srbije(SDS) i predstavnik izborne liste "Dobro jutro,…

Konačno: Zakazan 171. „večiti derbi“

Partizan i Crvena zvezda sastaće se 20. decembra u 18 časova u Humskoj. To će ujedno biti i kraj…
Ilustracija

U mreži procedura - više od 700 parova čeka da usvoje dete

Od početka godine u Srbiji je usvojeno 55 dece, a više od 700 parova čeka da i oni na taj način…

Tri Đokovićeva meča među pet najboljih u 2023. godini

Srpski teniser Novak Đoković odigrao je najbolji meč u 2023. godini, kao i tri od najboljih pet,…

"Ukleti rudnik" iz kog je izvučeno 15 miliona dijamanata: Uzeo na hiljade života

To je mesto sa mnogo imena, ali jedno ga zaista opisuje u svojoj srži - Velika jama. On, inače…

Meri Bel i ubistva dece koja su šokirala svet

Najmlađi serijski ubica u istoriji je Meri Bel iz Engleske, koja je sa samo 11 godina izvršila dva…

Putin najavio kandidaturu na predsedničkim izborima 2024. godine

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je danas da će se kandidovati za predsednika na izborima u…

Teksas tuži Fajzer zbog laganja o učinkovitosti vakcine

Кompanijama nije dozvoljeno da se bave lažnim oglašavanjem. Fajzer je takođe optužen za zaveru da…

Košarkaši Partizana posle produžetka pobedili Panatinaikos u 11. kolu Evrolige

Košarkaši Partizana pobedili su u Beogradu posle produžetka ekipu Panatinaikosa rezultatom 92:87…

Arnautović oborio rekord Lige šampiona

Austrijski fudbaler srpskih korena Marko Arnautović učestvovao je u remiju Intera protiv Benfike u…

Ruska manekenka i njena 15-godišnja ćerka pronađene mrtve

Ruska manekenka Irina Dvizova i njena 15-godišnja ćerka Dajane pronađene su mrtve u Turskoj. Kako…

Vladimir Putin neće sklopiti mir u Ukrajini pre objavljlivanja rezultata američkih izbora

Ruski predsednik Vladimir Putin neće sklopiti mir u Ukrajini pre objavljlivanja rezultata…
 

AKTUELNO

Putin najavio kandidaturu na predsedničkim izborima 2024. godine

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je danas da će se kandidovati za predsednika na izborima u…

Meri Bel i ubistva dece koja su šokirala svet

Najmlađi serijski ubica u istoriji je Meri Bel iz Engleske, koja je sa samo 11 godina izvršila dva…

Teksas tuži Fajzer zbog laganja o učinkovitosti vakcine

Кompanijama nije dozvoljeno da se bave lažnim oglašavanjem. Fajzer je takođe optužen za zaveru da…

Košarkaši Partizana posle produžetka pobedili Panatinaikos u 11. kolu Evrolige

Košarkaši Partizana pobedili su u Beogradu posle produžetka ekipu Panatinaikosa rezultatom 92:87…
TOP

PRIČE

Nemačka porno glumica seksala se u crkvi - sada joj je zapaljena kuća

Trebao je to biti vrhunac njene karijere, ali od zloglasnog porno filma u crkvi, sve je krenulo…

UŽAS: Majka troje dece, 26 godina i trudna, umrla od "iznenadnog zastoja srca". Mrtva i nerođena beba

Teško je naći srceparajuću priču od ove. Nije reč samo o iznenadnoj smrti mlade žene, već i o…

Istina o Ivici i Marici je strašnija od bajke braće Grim

Priču o Ivici i Marici dobro zna skoro svako dete na planeti - veštica je živela u šumi u kućici od…

Ovo voće najefikasnije snižava krvni pritisak

Ako imate visok krvni pritisak, vaša ishrana ima značajnu ulogu u kontroli ovog zdravstvenog…

Dobro došli na ostrvo cveća i sunca – Madeiru

Blaga klima, božanstveni proplanci, egzotični biljni svet, primamljivi kulinarski specijaliteti. To…