EKSPRES VESTI

Demokratija umire u tami

pretraga

Ko dosad ništa nije dizao, sad na računu ima ovu finu sumu

S najavom da će Telekom Srbija krajem decembra isplatiti dividende, građani koji su od 2010. godine dobili besplatne akcije od države na računima…

Kriza je nekom majka, a nekom maćeha – političarima rastu plate zbog inflacije

U Austriji, zbog visoke stope inflacije, rastu plate političarima. Dok zaposleni raznih privrednih grana još pregovaraju o novom kolektivnom ugovoru,…

Ruska Vagner grupa šalje 'krvavi' malj Parlamentu EU-a

Kao odgovor na glasanje Evropskog parlamenta da se Rusija proglasi "državnim sponzorom terorizma", Jevgenij Prigožin, finansijer i osnivač Vagner…

Predsednik Hrvatske: Neću dopustiti da se nabija kolektivna krivica Srbima zbog Srebrenice

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je govoreći o genocidu u Srebrenici, da neće dopustiti da se čitavim narodima, bilo Srbima ili Hrvatima,…

Zelenski želi da uvuče Evropu u treći svetski rat. On je opasna osoba

Francuska bi trebalo da prestane da isporučuje oružje Volodimiru Zelenskom, koji nastoji da započne treći svetski rat, rekao je Nikola Dipon-Enjan.…

Vučić: I za mene je pitanje statusa Kosova i Metohije završeno

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se Aljbin Kurti uglavnom oslanja na silu velikih i moćnijih zemalja sa Zapada i računa da će da…

 

...


sreda, 30 novembar 2022


Podelite vest

 

U svojim memoarima otkrila da ju je otac primoravao na seksualno ropstvo pet godina, posle čega je uspela da pobegne iz pakla japanskih jakuza

Izvor: kurir

Šoko Tendo, jedna je od retkih žena koja je uspela da se otrgne iz pakla japanskih jakuza, po mnogima najbrojnije i najsmrtonosnije bande na svetu.

Ona je preživela višegodišnje iživljavanje nad njom, a da stvar bude gora sve to je odobravao, pa i podstrekivao njen otac Hirojasu Tendo, koji je bio član zloglasnih japanskih jakuza. U svojim memoarima koji su prevedeni na više jezika, Šoko Tendo je otkrila da ju je otac primoravao na seksualno ropstvo u periodu od pet godina, posle čega je uspela da pobegne.

Naime, Šoko je u svojoj šokantnoj ispovesti otkrila da je njen otac dozvoljavao da je drugi članovi siluju u više navrata, od čega je ležala "krvava i u moridcama" u hotelskoj sobi.

Kao rezultat toga navukla se na drogu, kojom su je jakuze snabdevale.

Šoko su neretko i surovo prebijali isti oni za koje je njen otac bio zadužen, od čega su joj ostajale modrice, slomljene kosti i napukla bubna opna.

- Svaki put kada sam upoznavala novog muškarca, mislila sam da će biti drugačije. Kada su plakali i izvinjavali se, opraštala sam. Nikada nisam naučila - navela je ona, prenosi britanski San.

Veruje se da jakuze vode trgovinu belim robljem u Japanu, gde mame žene širom sveta uz obećanje vize. Oduzimaju im pasoše i stvaraju im dugove, zbog kojih ih prisiljavaju da rade u bordelima, kako bi ih isplatile. Pretpostavlja se da su kapitalizovali status destinacije za seks turizam u Aziji.

Njihova mreža bordela nije samo u Japanu, već i u Koreji, na Tajlandu i Filipinima, gde stranci mogu da odu specijalno na seks žurke.

Do sada je samo jedna žena bila vođa jakuza, Fumiko Taoka, koja je vodila bandu svog preminulog supruga Kazua Taoke do 1984. godine, kada je izabran novi muški lider.

Inače, prošle godine u avgustu na smrt je ouđen Satoru Nomura (74), vođa jakuza i šef gangsterskog klana jer su pripadnici njegove organizacije ubili jednog i ranili trojicu civila, iako nije bilo direktnih dokaza da je on naredio ove napade.

Kriminalna grupa Kudo-kai, sa sedištem u gradu Fukuoki na zapadu Japana, vlasti su označile kao posebno opasnu gangstersku organizaciju. Njeni članovi su iz vatrenog oružja i noževa ubili bivšeg šefa ribarske zadruge i napali tri osobe, uključujući bivšeg policajca i medicinsku sestru, između 1998. i 2014. godine.

Nomurin tim odbrane opisao je tvrdnje tužilaštva kao neosnovane spekulacije koje zanemaruju dokaze. Na Okružnom sudu u Fukuoki predsedavajući sudija presudio je da je Nomura umešan u sva četiri slučaja, rekavši da napadi nisu mogli biti izvedeni bez njegove odluke u strogo kontrolisanom kriminalnom sindikatu.

Sudija je osudio Nomuru na smrt, nazivajući njegove postupke izuzetno opakim. Nomura je, kada je čuo presudu, rekao sudiji da će zažaliti zbog te odluke. Ovo je, prema pisanju japanskih medija, prva smrtna presuda koja je izrečena nekom vođi jakuza.

Podelite vest

Najnovije

Rusi nišane Nemačku? Od Berlina ništa neće ostati

Od početka napada na Ukrajinu, na ruskoj državnoj televiziji mogu se čuti svakakve pretnje koje su…

Ko dosad ništa nije dizao, sad na računu ima ovu finu sumu

S najavom da će Telekom Srbija krajem decembra isplatiti dividende, građani koji su od 2010. godine…

Dobra devojka koja je postala loša: Suspendovana policajka objavljivala golišave slike u uniformi

Pripadnica britanske policije Helena Sem, dala je otkaz nakon što je suspendovana pošto su šefovi…

Juventus bez predsednika i uprave - Svi podneli ostavke

Kompletno rukovodstvo Juventusa podnelo je u ponedeljak uveče ostavke, na čelu sa predsednikom…

Kriza je nekom majka, a nekom maćeha – političarima rastu plate zbog inflacije

U Austriji, zbog visoke stope inflacije, rastu plate političarima. Dok zaposleni raznih privrednih…

Portugal čeka Srbiju

Fudbaleri Portugala odigrali su još jednu dobru utakmicu i u 2. kolu grupne faze Svetskog prvenstva…