EKSPRES VESTI

Demokratija umire u tami

pretraga

Nemačka širom otvara vrata stranim radnicima

Nemačka privreda godinama ne uspeva da privuče dovoljno kvalifikovanih radnika, a taj problem će se odlaskom generacije bejbi-bumera u penziju uskoro…

Kako je pesma iz indijskog filma postala protestna himna u Kini

Indijski filmovi oduvek su uživali ogromnu popularnost u Kini. Danas u najnovijem rastućem besu u Kini zbog politike 'Zero Covid', Kinezi su pesmu…

Društveni nemiri zbog politike Zero Covid rastu širom Kine VIDEO

Nezadovoljstvo kineskih građana raste zbog oštrih mera protiv korona virusa. Golemi kineski aparat brzo je krenuo uakciju kako bi ugušio proteste…

Albanci pravili nered u Londonu: "Bože, pomozi nam"

Stotine Albanaca su u ponedeljak uveče izašle na ulice glavnog grada Velike Britanije kako bi proslavili 110. godišnjicu albanske nezavisnosti "Bože,…

Svetsko prvenstvo u Kataru je poslednje u ovom formatu, evo kako će se igrati 2026. godine

Kanada, SAD i Meksiko domaćini su Svetskog prvenstva 2026. godine To je prvi put da će se SP igrati u tri različite zemlje. Osim toga, na njemu će…

Nekadašnji srpski reprezentativac i direktor OFK Beograda 'pao' u Amsterdamu: Uhapšen sa 115 kg kokaina!

Velikom akcijom Europola i Eurojusta u saradnji s Tužilaštvom za organizovani kriminal Republike Srbije razbijen je lanac ilegalne trgovine kokainom…

 

Ženu mesecima brutalno silovao i drugima naplaćivao da to gledaju

Izvor:

Muškarac (42) iz Međimurja optužen je za stravična silovanja bivše supruge koja je počinio pred nepoznatim maskiranim osobama kojima je naplaćivao da sve gledaju.

Prema optužnici koju je protiv njega ovih dana podignulo Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu, brutalna silovanja počinio je od jula 2006. do aprila 2007. godine. Preti mu do 10 godina zatvora.

“U podstanarskom stanu najpre je tokom jula 2006., nakon što ju je prvo izudarao rukama po glavi i telu, a potom bacio na krevet i vezao joj ruke za ivicu kreveta, skinuo joj gaćice, te uprkos njenom traženju da je pusti i pokušajima da ga odgurne nogama, raširio joj noge”, stoji u optužnici.

Silovao ju je, nakon čega joj je u vaginu gurao bocu Koka Kole, potom i celu šaku, zapretivši da će je ubiti ako o događaju nekome ispriča.

Ostala trudna

“Nakon toga u šest navrata je protiv njene volje s njom imao polne odnose. Najpre joj je ruke vezao za krevet, potom gurao svoj polni organ u njen, te nakon svog polnog zadovoljenja gurao joj u vaginu bocu i druge predmete, te celu šaku.

Svaki put u prostoriju je ušla nepoznata maskirana osoba i za novac gledala šta joj sve radi. Sve radnje je snimao telefonom, a potom je prisiljavao da gleda snimak, zapretivši joj svaki put da će je ubiti ako o događaju nekome ispriča.

U međuvremenu je ostala trudna i rodila zajedničko dete. Krivična dela silovanja počinjena su na posebno okrutan i ponižavajući način, a silovana ženska osoba ostala je trudna”, upozorili su tužioci.

Nesrećna žena pakao koji je prolazila ne bi nikad prijavila da joj se tokom 2016. nije dogodila nova velika trauma jer ju je razbojnik napao u kafiću gde je radila kao spremačica. U teškom psihičkom stanju završila je na psihijatriji, te doktorima ispričala sve što joj se u životu događalo.

Silovatelj je bio zaposlen kao muzičar u ugostiteljskim objektima u Međimurju. Stanovao je u sklopu jednog restorana, a nesrećna žena znala je povremeno prenoćiti kod njega, te su zajednički počeli živeti kad se i sama zaposlila u restoranu kao konobarica.

On je 2009. otišao  u inostranstvo i više se nije vraćao u Hrvatsku. Ispitan u toj zemlji prema zahtevu za međunarodnu pravnu pomoć, sve je negirao. Žena se u međuvremenu udala.

/HMS/


...


četvrtak, 01 decembar 2022


Podelite vest

 

Najnovije

Lavrov: Bombardovanje Jugoslavije otvorilo Pandorinu kutiju i zgazilo međunarodno pravo

Neće biti obnavljanja prethodnih odnosa sa Zapadom sa kojim je saradnja moguća jedino zasnovana na…

Nemačka širom otvara vrata stranim radnicima

Nemačka privreda godinama ne uspeva da privuče dovoljno kvalifikovanih radnika, a taj problem će se…

Selektor Meksika podneo ostavku

Selektor reprezentacije Meksika Herardo Martino podneo je ostavku na mesto selektora…

Dramatičan rasplet u grupi C: Saudijska Arabija i Al Davasari doneli Poljskoj plasman u nokaut fazu

Fudbalske reprezentacije Argentine i Poljske plasirale su se u osminu finala Svetskog prvenstva iz…

Kako je pesma iz indijskog filma postala protestna himna u Kini

Indijski filmovi oduvek su uživali ogromnu popularnost u Kini. Danas u najnovijem rastućem besu u…

Društveni nemiri zbog politike Zero Covid rastu širom Kine VIDEO

Nezadovoljstvo kineskih građana raste zbog oštrih mera protiv korona virusa. Golemi kineski aparat…