EKSPRES VESTI

Demokratija umire u tami

pretraga

Nemačka širom otvara vrata stranim radnicima

Nemačka privreda godinama ne uspeva da privuče dovoljno kvalifikovanih radnika, a taj problem će se odlaskom generacije bejbi-bumera u penziju uskoro…

Kako je pesma iz indijskog filma postala protestna himna u Kini

Indijski filmovi oduvek su uživali ogromnu popularnost u Kini. Danas u najnovijem rastućem besu u Kini zbog politike 'Zero Covid', Kinezi su pesmu…

Društveni nemiri zbog politike Zero Covid rastu širom Kine VIDEO

Nezadovoljstvo kineskih građana raste zbog oštrih mera protiv korona virusa. Golemi kineski aparat brzo je krenuo uakciju kako bi ugušio proteste…

Albanci pravili nered u Londonu: "Bože, pomozi nam"

Stotine Albanaca su u ponedeljak uveče izašle na ulice glavnog grada Velike Britanije kako bi proslavili 110. godišnjicu albanske nezavisnosti "Bože,…

Svetsko prvenstvo u Kataru je poslednje u ovom formatu, evo kako će se igrati 2026. godine

Kanada, SAD i Meksiko domaćini su Svetskog prvenstva 2026. godine To je prvi put da će se SP igrati u tri različite zemlje. Osim toga, na njemu će…

Nekadašnji srpski reprezentativac i direktor OFK Beograda 'pao' u Amsterdamu: Uhapšen sa 115 kg kokaina!

Velikom akcijom Europola i Eurojusta u saradnji s Tužilaštvom za organizovani kriminal Republike Srbije razbijen je lanac ilegalne trgovine kokainom…

 

Muškarci koji ovo rade imaju bolju erekciju i intenzivnije orgazme

Izvor: gloria.hr

Seks nije samo zabava. Dobar seksualni život je zdrav. Svaki orgazam oslobađa poplavu hormona oksitocina, koji poboljšava naše raspoloženje, a redovni seks poboljšava rad srca, smanjuje stres i depresiju, poboljšava samopouzdanje i pomaže nam da bolje spavamo.

Maženje u krevetu pomaže da se osećamo bliskije sa partnerom i pojačava osećaj intimnosti. Kako imati najbolji seks u životu, otkrivamo u 11 saveta:  

1. Komunikacija

Parovi koji međusobno razgovaraju o svojim željama imaju bolji seks i zdraviji odnos, otkriva istraživanje. Recite partneru šta vam se sviđa, a što ne. Slobodno podelite svoje najintimnije fantazije i želje. Ako ste previše stidljivi da biste naglas rekli te misli, zapišite ih i dajte partneru da pročita.

2. Raznovrsnost

Začinite svoj seksualni život pomerajući svoje granice kao par. Poigrajte se sa predigrom. Dodirujte se na nove načine. Isprobajte različite seksualne položaje kako biste utvrdili koji vam omogućuju najveće uživanje. Kostimirajte se i igrajte različite uloge (medicinska sestra-doktor, kauboji-indijanci,...). Pređite sa kreveta na pod, u kupatilo ili na kuhinjski pult. Gledajte porno-film zajedno. Koristite seksi igračke.

3. Plan

Bez obzira na to koliko bi hteli da se seksate, pretrpani raspored može da vam smeta. Zato planirajte vreme za seks u svom kalendaru, baš kao i druge važne datume. Onda je manje verovatnije da ćete ga preskočiti. Određivanje dana ili datuma daje vam vremena za pripremu, iako vam to možda deluje glupo... Rezervišite seks koliko mislite da je realno - bilo da se radi o jednom nedeljno ili svaki drugi dan. Odaberite vreme kada znate da nećete biti umorni ili rastreseni  

4. Vežba

Vežbanje pojačava izdržljivost u krevetu. Fitnes jača i oblikuje tijelo, što poboljšava samopouzdanje i pomaže da se osećate seksi. Stručnjaci savetuju oko 150 minuta aerobne aktivnosti i dva dana treninga snage nedeljno.  

5. Usporite

Vreme za seks je deo dana kada ne žurimo. Usporite u predigri. Ti dodatni minuti, koje provedete u dodirivanju i ljubljenju pomažu da se uzbudite i učinite seks prijatnim. Kada usporite, više vremena ćete provesti sa svojim partnerom, a to je dobro za vezu.

6. Podmažite

Ženska tela se prirodno vlaže, ali ponekad to ide malo teže. Hormonske promene za vreme menopauze ili nakon porođaja, mogu prouzrokovati suvoću vagine, zbog koje se javlja bol tokom seksa. Lubrikanti na bazi vode su najsigurnije rešenje i mogu se koristiti sa kondomima.

7. Budite ljubazni

Ne mora svaki romantični susret da se završi seksom. Vi i vaš partner možete da pronađete zadovoljstvo na mnoge druge načine. Okupajte se zajedno ili jedno drugog senzualno masirajte mirisnim uljima. Dovedite jedno drugo do orgazma kroz masturbaciju. Učite ga kako volite da vas dodiruje. Ili se samo mazite.  

8. Atmosfera

Seks je moćno sredstvo za ublažavanje stresa, ali to je teško kada ste u grču ili kada ste imali loš dan. Nakon teškog dana, zajedno uradite nešto smirujuće kako biste se opustili. Slušajte opuštajuću glazbu, napravite zajedno večeru, pripremite kupku ili meditirajte. Istraživanja pokazuju da meditacija svesnosti pomaže ženama da se više zadovolje tokom seksa.

9. Noćno bekstvo

Ponekad je potrebno da oživimo seksualni život promenom sredine. Odlazak na zajedničko putovanje može biti idealan za rasplamsavanje romantike i strasti. A čak i ne morate da idete daleko. Isključite mobilne i fokusirajte se jedno na drugo. Pretvarajte se da ste tek počeli da izlazite ili da ste stranci, koji su se slučajno sreli. Zavedite jedno drugo.  

9. Kad nema seksa upoznajte Kegela

Kegelove vežbe jačaju mišiće i opuštaju vaginu kako bi seks bio prijatniji, poboljšavaju protok krvi u tom području i olakšavaju postizanje orgazma. Da biste radili ove jednostavne vežbe, samo zategnite i opustite mišiće koje koristite za zadržavanje mokraće. Ove vežbe nisu samo za žene - muškarci koji praktikuju Kegelove vežbe imaju bolju erekciju i intenzivnije orgazme.  

10. Posetite svog doktora

Ponekad je rešenje za bolji seks u ordinaciji. Neki lijekovi, kao što su antidepresivi i lekovi za krvni pritisak, mogu da smanje vašu seksualnu želju. Problem predstavljaju i zdravstvena stanja kao što su srčane bolesti, suvoća vagine, multiple skleroza ili depresija. Posetite doktora i razgovarajte o tome da li neki zdravstveni problem ima uticaja na vaš seksualni život. Budite iskreni sa njim, da biste pronašli pravi odgovor.  

11. Razgovarajte sa seksualnim terapeutom

Seksualni terapeut je osoba koja će videti da li vam nešto smeta u spavaćoj sobi. Terapeuti su psiholozi ili psihijatri koji mogu da reše probleme kao što su nedostatak želje, problem sa erekcijom ili problem postizanja orgazma. Možete se sami naći sa terapeutom sami ili to možete uraditi sa svojim partnerom.

 

...


četvrtak, 01 decembar 2022


Podelite vest

 

Najnovije

Lavrov: Bombardovanje Jugoslavije otvorilo Pandorinu kutiju i zgazilo međunarodno pravo

Neće biti obnavljanja prethodnih odnosa sa Zapadom sa kojim je saradnja moguća jedino zasnovana na…

Nemačka širom otvara vrata stranim radnicima

Nemačka privreda godinama ne uspeva da privuče dovoljno kvalifikovanih radnika, a taj problem će se…

Selektor Meksika podneo ostavku

Selektor reprezentacije Meksika Herardo Martino podneo je ostavku na mesto selektora…

Dramatičan rasplet u grupi C: Saudijska Arabija i Al Davasari doneli Poljskoj plasman u nokaut fazu

Fudbalske reprezentacije Argentine i Poljske plasirale su se u osminu finala Svetskog prvenstva iz…

Kako je pesma iz indijskog filma postala protestna himna u Kini

Indijski filmovi oduvek su uživali ogromnu popularnost u Kini. Danas u najnovijem rastućem besu u…

Društveni nemiri zbog politike Zero Covid rastu širom Kine VIDEO

Nezadovoljstvo kineskih građana raste zbog oštrih mera protiv korona virusa. Golemi kineski aparat…