EKSPRES VESTI

Demokratija umire u tami

pretraga

Tokom protesta u Iranu poginula 41 osoba

U talasu protesta koji su zahvatili Iran posle smrti 22. godišnje devojke Mahse Amini, do sada je poginula najmanje 41 osoba, javila je danas državna…

PremijerkaVelike Britanije: Ne treba da slušamo Putinovo zveckanje oružjem

Premijerka Liz Tras rekla je da Velika Britanija i njeni saveznici ne bi trebalo da slušaju "zveckanje oružjem" ruskog predsednika Vladimira…

Optužnice zbog "najveće pandemijske prevare" - ukradeno 250 miliona iz fonda za decu

Federalni tužioci podigli su optužnice protiv 47 osoba koje su optužene da su ukrale više od 250 miliona dolara iz federalnog programa pomoći…

Putin potpisao - 10 godina zatvora za dezerterstvo

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je danas izmene i dopune Krivičnog zakona Ruske Federacije o kažnjavanju za dezerterstvo, pljacku i…

Srbija uvezla spermatozoide iz Španije: 15 žena već "stalo u red" za oplodnju

Uvozom spermatozoida iz reproduktivne banke u Španiji, 15 žena iz Srbije koje su dosad "stale u red" prvi put u našoj zemlji dobiće šansu da, i bez…

Organizacija za zaštitu životinja PETA poziva žene: Vreme je da uskratite seksualne odnose muškarcima koji jedu meso

Organizacija za zaštitu životinja PETA apeluje na žene da uskrate seksualne odnose muškarcima koji jedu meso. "Vreme je da uskratite seksualne odnose…

 

...

ponedeljak, 26 septembar 2022

Podelite vest


 

 

Vreme jeza istinu. Bez uvrede. Bez cenzure.

Masturbacija produžava život

Izvor: net.hr

Uvek kruže teorije o seksu, da on produžava život, da dobro deluje na organizam, odnosno da ima više koristi za muškarca od apstinencije. Stručnjakinja za seksualne odnose dr Glorija Brejm je objasnila koliko je zapravo masturbacija važna za čoveka.

Smatra da seks tri puta nedeljno može da učini mnogo dobrog za telo i um muškaraca i žena na duge staze. Ekspert za seks kaže da je to zato što postizanje orgazma kroz masturbaciju šalje navalu hormona sreće u celom telu koji može imati mnoštvo pozitivnih efekata.

Hormoni koje je stručnjakinja za seks pominje, a koji se oslobađaju, uključuju: oksitocin, inače poznat kao hormon ljubavi, serotonin, hormon sreće i dopamin, hormon zadovoljstva. U stvari, Brejm kaže da je orgazam najveća eksplozija dopamina koju osoba ne može da doživi.

Ona ističe da je masturbacija kao pranje zuba, da bi masturbacija trebalo da bude redovan deo vaše rutine lične nege.

"Masturbacija vam šalje koktel lekova i to zaista srećnih lekova – onih koje zapravo ne možete da kupite od dilera, niti može da vam prepiše lekar, jer neke hemikalije još ne možemo farmaceutski da reprodukujemo", rekla je Brejm.

"Dakle, kada su u pitanju psihološke stvari kao što su stres, anksioznost, čak i trauma, depresija i niskoenergetska raspoloženja, orgazam vas zaista ispunjava ovom prelepom kombinacijom hemikalija koje proizvodite i zbog kojih se osećate kao da je život vredan življenja", rekla je ona.

Stručnjakinja smatra da ejakulacija smanjuje nivo kortizola u telu, koji je dobro poznat kao hormon koji izaziva stres.

Smanjenje nivoa kortizola povećanjem oksitocina i dopamina u telu pomaže jačanju imunološkog sistema jer kortizol pomaže u održavanju imunog sistema kada se oslobađa u malim dozama, tvrdi stručnjakinja.

Prema studijama, masturbacija ili seks takođe mogu pokrenuti pravu vrstu okruženja za jačanje imunološkog sistema.

Studija iz 2004. koju je sprovelo Odeljenje za medicinsku psihologiju Univerzitetske bolnice u Esenu pokazala je da masturbacija povećava nivo belih krvnih zrnaca nakon orgazma.

Grupi od 11 muškaraca analiziran je broj belih krvnih zrnaca pet minuta pre i 45 minuta nakon postizanja orgazma, koji su sami izazvali kao deo studije.

Rezultati su navodno potvrdili da seksualno uzbuđenje i masturbacija imaju pozitivan efekat na naš imuni sistem, jer bela krvna zrnca pomažu u borbi protiv infekcija i bolesti.

Orgazami navodno sprečavaju ili ublažavaju bol, što jača imuni sistem i pomaže u ublažavanju simptoma prehlade i gripa.

Osim što je dobra za dušu, lekarka kaže i da je masturbacija dobra i za srce jer dramatično smanjuje rizik od srčanog i moždanog udara.

Ona tvrdi da česti orgazmi smanjuju i rizik od moždanog udara za oko 60 odsto i pomažu u prevenciji endometrioze - ginekološkog stanja kod žena.

Osim što vam produžava životni vek, doktorka veruje da vam masturbacija ili redovni orgazami mogu pomoći da izgledate mlađe.

"Postoji mnogo studija o tome kako biti uspešniji u životu, a ljudi koji imaju redovne orgazme obično su bolji na mnogo frontova", rekla je ona.


Podelite vest

Najnovije

Zapad je mogao sprečiti svu ukrajinsku patnju. Ali on to nije želeo

Ukrajina je već izgubila oko 100.000 vojnika, mnogi civili su ubijeni, milijuni su napustili svoje…

Tokom protesta u Iranu poginula 41 osoba

U talasu protesta koji su zahvatili Iran posle smrti 22. godišnje devojke Mahse Amini, do sada je…

PremijerkaVelike Britanije: Ne treba da slušamo Putinovo zveckanje oružjem

Premijerka Liz Tras rekla je da Velika Britanija i njeni saveznici ne bi trebalo da slušaju…

Đokoviću pobeda u Londonu! Savršensto na terenu

Teniska reprezentacija Evrope vodi s 8-4 protiv Sveta nakon subotnjih mečeva na Lejver kupu u…

MOĆNA SRBIJA PROTIV ŠVEDSKE: Het-trik Mitrovića

Sledi meč odluke u Norveškoj Zbog kazne UEFA na tribinama stadiona "Rajko Mitić" samo deca…

Crvena, žuta ili zelena – koja paprika je zdravija?

Postoji mnogo sorti paprika, ali najbolje su ove tri: crvena, žuta, zelena. Bilo koje paprike…