No module Published on Offcanvas position

Za reprezentacije koje se takmiče u A grupi Evropskog prvenstva u fudbalu završena je prva faza i to pobedom Italije nad Velsom (1:0), i trijumfom Švajcarske nad Turskom (3:1).

Azuri su takmičenje u grupi završili na prvom mestu s maksimalnih devet bodova i bez primljenog gola, dok će uz njih i drugoplasirani Vels 

Švajcarska je uspela pobedom da dođe do trećem mesta, iako ima četiri boda kao Vels, ima uz to lošiju gol razliku, 4:5, naspram 3:2, to je njihov međusobni duel završen bez pobednika. Kako sada stvari stoje, Švajcarci bi trebalo s ovim skorom budu među četiri najbolje, od šest trećeplasiranih ekipa, te i onu odu u nokaut fazu.

Takmičenje na Evropskom šampionatu je definitivno završila Turska, koja je bez ijednog boda ide kući

VALENSIJA - Košarkašice Srbije pobedile su Crnu Goru 87:75 (19:24, 26:15, 21:19, 21:17 ) u trećem kolu grupne faze Evropskog prvenstva u Valensiji.

Srbija je sa maksimalne tri pobede završila grupnu fazu i kao prva iz grupe B obezbedila jendirektan plasman u četvrtfinale Evrobasketa.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas, povodom nedavno usvojene deklaracije o Srebrenici u skupštini Crne Gore, da sve što su uradili uradili su protiv vitalnog interesa srpskog naroda, stavljajući mu tako žig genocida.


Vučić je, u izjavi medijima, kazao da u poslednjih godinu i po dana svakoga dana sluša optužbe kako se Srbija nekome meša u unutrašnje odnose.

– Je li ta Srebrenica u Crnoj Gori? Kakve veze Srebrenica ima sa Crnom Gorom? Što se oni mešaju u nečije tuđe odnose? Ko smo mi da danas arbitriramo između Turske i Jermenije, ili Nemaca i kog god hoćete napadnutog naroda u Drugom svetskom radu – upitao je on.

Vučić je kazao da je skupština Crne Gore sve sto je uradila uradila protiv vitalnog interesa srpskog naroda.

– Reagovali smo mirno, nijednu uvredljivu reč nismo upitili. Daleko im lepa kuća. Mene zanima da našem narodu, a ja sam predsednik Srbije u kojoj živi najveći broj Srba, posebno onom u regionu kažem da podigne glavu.

Kazao je da je neko imao nameru da ih žigoše, sve govoreći da to ne želi da uradi, da je u pojedincima, iako nisu naveli njihova imena.

– Namerno ste želeli da stigmu ostavite celom narodu – naglasio je on.

Vučić je kazao da zna druge stvari koje im smetaju.

– Kada sam postao predsednik vlade Srbije odnos u apsolutnim brojevima BDP-a bio je 7,5 prema 1, danas je više od 13:1, na kraju godine biće 14:1. Razumem svu nervozu kod bivših, sadašnjih vlastodržaca, jer rezultati su ti koji govore sve – naglasio je on.

Vučić je rekao da im želi da se što pre vrate na put bolje ekonomije, a da je Srbija spremna da razgovara.

– Samo nemojte da pričate mnogo o prijateljstvu i bratstvu. Sve smo razumeli. Ne pada nam napamet niti nam bilo šta treba od vas, koji ste na takav način, da niko ništa nije tražio, sem poneko u nekoj ambasadi, da uradite Srbiji, a da o tome nikoga ni ne obavestite, ne pokušate da kažete da je reč o pojedincima, pa bi rekli gde su oni u opštem aktu – objasnio je on.

Vučić je kazao neka nastave svoj posao, a što se Srbije tiče ona će nastaviti svoj, da brani svoj narod, da još snažnije pomaže naše kulturne institucije u Crnoj Gori, da podstiče Srbe da čuvaju svoj srpski jezik i ćirilično pismo.

– Nekoga da ugrožavamo nećemo, ali neću da dozvolim onima koij svakoga dana ugrožavaju Srbiju da to čine. Sit sam tih besmislenih izvinjenja i pravdanja koje su predstavnici srpske države činili svaki put kao tobož dobre volje, prema onima koji nisu imali tu dobru volju. Napadajte Srbiju, mešajte se u naše unutrašnje stvari, sve činite, mi ćemo da ćutimo i radimo. A na kraju verujem da će biti onih koji žele suštinsko bliske odnose i sa tim ljudima ćemo raditi više – poručio je on.

Ukazao je da u Srbiji postoje ljudi koji žele da se dodvore ambasadorima, ali oni idu dosežu samo do nivoa drugog sekretara, te dodao da postoje i Crnogorci po nacionalnosti koji iz razumljivih razloga se pridružuju optužbama na račun srpskog naroda poput Borovića i drugih.

“Srbija ne može da dozvoli žig kolektivne krivice”

– Za Srbiju je važno da ekonomski napreduje, sarađuje sa svima u regionu i pokaže Bošnjacima koliki pijetet imamo za njihove žrtve, ali i da ne dozvoli da se stavi žig kolektivne krivice na srpski narod, što bi mnogi želeli – izjavio je danas predsednik Aleksandar Vučić.

On je upitan za dve rezolucije o Srebrenici, koje su upućene Skupštini Srbije, rekao da je rezolucija koju su predložili SDA Sandžaka, albanske partije, gotovo prepisani tekst, odnosno vrlo slično onome što su ranije podnosili Marinika Tepić, Nenad Čanak, i vrlo slična rezoluciji koju je usvojio parlament Crne Gore.

Za drugi predlog, koji je podneo Marjan Rističević, rekao je da je nije video, i da ne zna o čemu je reč.

– Za nas je ključno pitanje kako da nastavimo ekonomski razvoj, kako da sarađujemo sa svima u regionu, da pokažemo Bošnjacima koliki pijetet imamo prema njihovim žrtvama, ali da ne dozvolimo da se dogodi srpskom narodu ,da se stavi žig na čcelo svakog od nas, jer to bi mnogi želeli da se dogodi – rekao je Vučić.

Zato je, kaže, i njegova reakcija povodom rezolucije usvojene u Skupštini Crne Gore danas ovakva.

– Imao sam 2015. dovoljno hrabrosti kada su Britanci podneli rezoluciju, da zovem Kineze i Ruse. Putina sam pozvao lično telefinom i on je to sprečio u SB UN. Oni koji su nam prijatelji znali su koliko nam je stalo do toga 2015. godine, znali koliko sam molio Putina da to spreči, upravo da se ne bi stavio kolektivni žig krivice na lice našeg naroda za nešto što su pojedinci počinili – rekao je Vučić.

Dodao je da je Rezolucija opšti akt, u kojem se ne pominju imena i pojedinci, već je jasno na koga ide osuda i krivica.

– To Srbija ne može da prihvati. Možda će neka buduća Srbija da prihvati ko zna šta sve. Dok sam ja predsednik Srbije, neću se sa time saglasiti. I ne zanima me šta ko o tome misli, osim naših građana – rekao je Vučić.

“Ispitaćemo sve”

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da će biti detaljno ispitani svi razlozi mogućeg požara i eksplozija u Čačku, te da će biti postavljeno i pitanje odgovornosti.

Nakon sinoćne eksplozije u čačanskoj Slobodi, Vučić je rekao da nadležni organi ispituju sve, ističući da je u ovom trenutku sve sigurno i obezbeđeno, i da nije bilo velikih posledica.

– Ali, ima jedna stvar koja je čudna, zanimljivo je da se poslednja eksplozija dogodila u prostoriji u kojoj nije bilo strujnih instalacija – preneo je Vučić.

Najavio je da će sve biti podrobno i detaljno ispitano.

– Ispitaćemo podrobno i detaljno sve razloge mogćeg požara i eksplozija i nema sumnje da će biti postavljeno pitanje subjektivne i objektivne odgovornosti, u svakom smislu, i upravljanja u kompaniji, a ako se dokaže i nešto drugo, onda i u krivično-pravnom smislu – rekao je Vučić upitan da li će biti pokrenuto pitanje odgovornosti za dešavanja u čačanskoj “Slobodi”.

“Optimista sam”

– Veoma sam optimističan po pitanju prognoza za ekonomski rast, razvoj i napredak Srbije – istakao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je, na pitanje koliko je važna poruka koju šalje MMF potvrdom da je dogovoren novi savetovdavni aranzman sa Srbijom, ukazao da, dok javni dug u mnogim zemljama skače, u Srbiji se on drži na 58 odsto.

– Kada javni dug u Italiji skače na 167 odsto, Francuskoj na 120, Grčkoj na 240, Hrvatskoj na 88-89 odsto, Crnoj Gori na 106, Srbija se drži na 58 odsto. Mislim da je stanje javnih finansija od presudnog značaja – rekao je on.

Kazao je da je ponosan na mere koje su sprovede, kao što su podrška izvozu, preduzećima, ulaganje u potrošnju, te naglasio da je veoma optimističan po pitanju ekonomskog rasta i napretka Srbije.

– Želim da se tome posvetimo maksimalno, a za to su nam potrebni vladavina prava, sigurnost ljudi, borba protiv organizovanog kriminala, da nemamo zabranjene delove grada, kao što je slučaj u drugim zemljama.

– Hoću da tako ostane i da bude unapređena bezbednost građana, jer unapređena bezbednost donesi još veću ekonomsku snagu, i poverenje investitora – poručio je Vučić.

Španci, jedni od favorita za titulu, i drugu utakmicu zaredom kod kuće u Sevilji nisu zabeležili pobedu, a golom Levandovskog Poljaci su izbegli postati druga reprezentacija na Evropskom prvenstvu koja bi izgubila sve šanse za osminu finala.

Fudbaleri Španije odigrali su nerešeno (1:1) protiv Poljske u meču drugog kola E grupe Evropskog prvenstva.

Španci su remizirali bez golova sa Šveđanima u prvom kolu nakon velikog broja propuštenih šansi sa obe strane. Sa druge strane, Poljska je poražena od Slovačke rezultatom 2:1.

Izbor urednika

TRI (3) pilota British Airwaysa UMRLA su nakon COVID vakcinacije u proteklih 7 dana

Tri pilota British Airwaysa umrla su nakon COVID vakcinacije u proteklih 7 dana, a British Airways je sada u kriznim pregovorima s vladom Velike Britanije…
COVID lažovi poštuju mere koji sami donose, jedino kada poziraju za medije

COVID lažovi

Ovo nije zatvor ili pritvorska ustanova. To je „hotel u karantinu“. O karantinskim hotelima se čak pisalo i govorilo u glavnim medijima, ali su se…

Guverner Arizone zabranio javnim univerzitetima da zahtevaju od studenata vakcinisanje i maske na času

Guverner Doug Ducey izdao je izvršnu naredbu kojom se zabranjuje državnim koledžima i univerzitetima u Arizoni da zahtevaju vakcinaciju i dokumente…

Dan kad je nacistička Nemačka napala Sovjetski Savez za Nemce je razlog za sramotu, izjavila je Angela Merkel u obraćanju, objavljenom na sajtu nemačke vlade.

"Za nekoliko dana, 22. juna biće obeležena godišnjica napada nacističke Nemačke na tadašnji Sovjetski Savez. Nakon što je nemačkim napadom na Poljsku 1939. godine započet Drugi svetski rat, dve godine kasnije Nemačka je otvorila naredno strašno poglavlje. Za nas, Nemce, taj dan je razlog za sramotu", rekla je Merkelova.

Ona je dodala da Nemačka priznaje da snosi odgovornost za zločine nacističkog režima.

"To uključuje i konstantno sećanje na ono što se dogodilo. To ne sme biti zaboravljeno. To dugujemo milionima žrtava i njihovim potomcima. Iz te odgovornosti raste naša dužnost da delujemo u ime mira i međunarodnog poretka, zasnovanog na pravilima", istakla je Merkelova.

Kako je dodala, uprkos užasima rata narodi bivšeg Sovjetskog Saveza pružili su ruku pomirenja njenoj zemlji.

"Duboko smo zahvalni zbog toga", poručila je kancelarka.

Prema njenim rečima, Nemačka je tesno povezana sa Rusijom istorijskim i ekonomskim vezama, i potrebno je održavati dijalog sa Moskvom, uprkos postojećim neslaganjima.

Ranije je predsednik Nemačke Frank-Valter Štajnmajer izjavio da je rat nacističke Nemačke protiv SSSR-a bio krvavo varvarstvo.

Kako je rekao, niko nije stradao u Drugom svetskom ratu više nego narodi bivšeg Sovjetskog Saveza.

Izbor urednika

TRI (3) pilota British Airwaysa UMRLA su nakon COVID vakcinacije u proteklih 7 dana

Tri pilota British Airwaysa umrla su nakon COVID vakcinacije u proteklih 7 dana, a British Airways je sada u kriznim pregovorima s vladom Velike Britanije…
COVID lažovi poštuju mere koji sami donose, jedino kada poziraju za medije

COVID lažovi

Ovo nije zatvor ili pritvorska ustanova. To je „hotel u karantinu“. O karantinskim hotelima se čak pisalo i govorilo u glavnim medijima, ali su se…

Guverner Arizone zabranio javnim univerzitetima da zahtevaju od studenata vakcinisanje i maske na času

Guverner Doug Ducey izdao je izvršnu naredbu kojom se zabranjuje državnim koledžima i univerzitetima u Arizoni da zahtevaju vakcinaciju i dokumente…
 

Fudbaleri Mađarske i Francuske odigrali su nerešeno 1:1 u drugom kolu grupe F.

Šampion sveta, posle pobede nad Nemačkom, nije upisao očekivanu pobedu protiv jedinog "otpisanog" u grupi - protiv Mađara.

Na punoj "Puškaš areni", u atmosferi koja je konačno ličila na pravu fudbalsku, Mađarska je odigrala iznad očekivanja i došla do boda protiv svetskog šampiona.

Fudbaleri Nemačke pobedili su Portugal 4:2 (2:1) u Minhenu u 2. rundi F grupe Evropskog prvenstva.

Kristijano Ronaldo je na ovom meču upisao gol i asistenciju, ali nedovoljno čak ni za bod svoje selekcije.

Portugalci su na sve to postigli i dva autogola.

Pred poslednje kolo Francuska ima četiri boda, Portugal i Nemačka po tri, a Mađarska jedan.

ATINA - Košarkaši Srbije pobedili su danas Meksiko sa 104:67 u drugoj utakmici na Akropolis kupu u Atini.

Posle pobede protiv Portorika od 80:68, izabranici Igora Kokoškova bez velikih problema zabelezili su trijumf i protiv Meksikanaca.

Posle Akropolis kupa, u sklopu priprema za olimpijski kvalifikacioni tunrir u Beogradu, reprezentacija Srbije poslednju pripremnu prijateljsku utakmicu odigraće protiv Meksika 23. juna od 20 sati u hali "Aleksandar Nikolić“.

Kvalifikacioni turnri za Olimpijske igre na progrmau od 29. juna do 4. jula.

Fudbaleri Nemačke pobedili su Portugal 4:2 (2:1) u Minhenu u 2. rundi F grupe Evropskog prvenstva.

Kristijano Ronaldo je na ovom meču upisao gol i asistenciju, ali nedovoljno čak ni za bod svoje selekcije.

Portugalci su na sve to postigli i dva autogola.

Pred poslednje kolo Francuska ima četiri boda, Portugal i Nemačka po tri, a Mađarska jedan.

Portugal je poveo u 15. minutu zahvaljujući golu Kristijana Ronalda i to u jeku inicijative domaćina, a onda je usledio 25-minutni uragan Nemaca.

Uz pomoć Portugalaca, koji su počinili "samoubistvo". Dva brza autogola Rubena Dijaša i Rafaela Gereira, a potom pogoci Kaja Haverca i najboljeg pojedinca meča Robina Gonsensa doprineli su da na semaforu Alijanc arene posle sat vremena igre stoji 4:1! Portugal je do kraja uspeo da ublaži poraz preko Dioga Žote, što je kao rezultat svega doprineo "kuvalicu" u "grupi smrti".


Indijka koja je napustila porodičnu kuću pre 11 godina nedavno je pronađena u komšijinoj kući. Živela je sve vreme u kući komšije  u koga se zaljubila, njegova kuća je samo 500 metara udaljena od roditeljske kuće.

Dok su njegovi roditelji delili kuću sa njim, navodno nisu bili svesni prisustva žene tačnije “nestale” devojke. Sajitina porodica napustila je dom da bi je pronašla, nakon što je jednog dana jednostavno izašla iz kuće, 2010.

Misleći da je umrla ili negde živi hiljadama kilometara daleko, nikada nisu ni pomislili da bi mogla biti u istom selu, a kamoli par koraka od njih.

Ispostavilo se da je žena, koja je u trenutku nestanka imala 18 godina, jednostavno izašla iz porodične kuće i prešla u kuću svog tajnog ljubavnika, jer je bila uverena da roditelji neće odobriti njihovu vezu, koju su uspeli su da sačuvaju više od jedne decenije.

Sajita je otkrivena nakon što se njen 34-godišnji muž posvađao sa članovima porodice i izašao iz kuće. Njih dvoje su tada počeli da žive u drugom selu.

Jednom slučajno ga je primetio njegov stariji brat koji ga je pratio i otkrio da živi u drugom selu sa “odbeglom” Sajitom.

Policija je izvela par pred lokalni sud, koji im je omogućio da legalno žive zajedno nakon što su čuli njihovu priču, prenose mediji.


 

Jutros oko deset časova na oko dve stotine metara od porodične kuće u Zablaću pronađen je obešen muškarac za kojim se od juče tragalo. Iz Policijske uprave u Čačku potvrđeno je RTS-u da je izvršio samoubistvo vešanjem.

Beživotno telo primetio je meštanin, nakon čega je obaveštena policija.

Uviđaj je obavljen i potvrđeno je da se radi o licu za kojim se od juče ujutru tragalo.

On je u porodičnoj kući u Zablaću nožem teško povredio suprugu nakon čega je pobegao.

U incidentu je posekotine po rukama zadobilo i jedanaestogodišnje dete.

Strana 1 od 221

Najnovije

Italija moćna, Turska ide kući

Za reprezentacije koje se takmiče u A grupi Evropskog prvenstva u fudbalu završena je prva faza i…

Košarkašice Srbije u četvrtfinalu Evropskog prvenstva

VALENSIJA - Košarkašice Srbije pobedile su Crnu Goru 87:75 (19:24, 26:15, 21:19, 21:17 ) u trećem…

“Srbija ne može da dozvoli žig kolektivne krivice”

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas, povodom nedavno usvojene deklaracije o…

Poljska uzela bod Španiji, Furija i dalje bez pobede

Španci, jedni od favorita za titulu, i drugu utakmicu zaredom kod kuće u Sevilji nisu zabeležili…

"Dan kad je nacistička Nemačka napala Sovjetski Savez za Nemce je razlog za sramotu"

Dan kad je nacistička Nemačka napala Sovjetski Savez za Nemce je razlog za sramotu, izjavila je…

"Grupa smrti" će posle drugog kola bitu još "smrtonosnija"

Fudbaleri Mađarske i Francuske odigrali su nerešeno 1:1 u drugom kolu grupe F. Šampion sveta, posle…

Srbija "stotkom" protiv Meksika

ATINA - Košarkaši Srbije pobedili su danas Meksiko sa 104:67 u drugoj utakmici na Akropolis kupu u…

Nemačka preokretom slavila s 4:2 uz sjajan gol Ronalda i dva autogola Portugalaca

Fudbaleri Nemačke pobedili su Portugal 4:2 (2:1) u Minhenu u 2. rundi F grupe Evropskog…

Devojka nestala pre 11 godina, pronašli je kod komšije na 500 metara od kuće | VIDEO

Indijka koja je napustila porodičnu kuću pre 11 godina nedavno je pronađena u komšijinoj kući.…

Pronađeno telo osumnjičenog za pokušaj ubistva supruge u Čačku

Jutros oko deset časova na oko dve stotine metara od porodične kuće u Zablaću pronađen je obešen…