E

Demokratija umire u tami

Ekspres vesti osnovane su 2014. godine i od tada su postale jedan od vodećih novinskih portala u Srbiji.


Email
Pošaljite nam Vašu priču na email
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Društvene mreže
Podeli ovu vest:
 
 

Poraz Ukrajine postaje sve vidljiviji

|
Budućnost Ukrajine postaje jasnija. Bitka besni između vlade u Kijevu, koja odbija poštovati svoj potpis na sporazume iz Minska, i Rusije, koja namerava sprovesti rezoluciju 2202 Veća sigurnosti kojom se podržavaju sporazumi.

S jedne strane država koja odbacuje međunarodno pravo i koju podržava Zapad, a s druge strane država koja odbacuje pravila Zapada i koju podržavaju Kina i Turska.

Kako se predsednik Zelenski, odabran za sprovođenje sporazuma iz Minska, mogao pretvoriti u "integralnog nacionalistu", koji je stao na stranu fanatika, naslednika najgorih zločinaca 20. veka?

Ovo je misterija. Najverovatnija hipoteza je finansijske prirode i zelene novčanice, budući da je Zelenski od objavljivanja Paradise Papers poznat po svojim off-shore računima i nekretninama u Engleskoj i Italiji.

Uzgred, Zelenski ne voli previše svoje "integralne nacionaliste". On je kukavica. Na početku rata proveo je nekoliko nedelja skriven u bunkeru, verovatno izvan Kijeva. Izašao je tek nakon što ga je izraelski premijer Naftali Benet uverio da mu je predsednik » Vladimir Putin obećao da neće ubiti ukrajinskog predsednika.

Od tada je glumio heroja putem videa na svim zapadnim političkim samitima i umetničkim festivalima.

Kako se Turska, zapadni NATO saveznik, uplela s ruskom stranom?

Ovo je lakše razumeti onima koji su pratili CIA-ine pokušaje atentata na predsednika Erdogana.

Erdogan je prešao put od uličnog prodavca đevreka u siromašnoj istanbulskoj četvrti Kasimpaša, preko uspešnog gradonačelnika najvećeg grada u Evropi i političkog zatvorenika, do glavnog čoveka Turske, ili "sultana", kako ga mnogi mediji nazivaju.

Tokom svog razdoblja podrške antiruskim muslimanskim grupama, bio je agent CIA-e. Kao i mnogi, kada je došao na vlast, stvari je gledao drugačije.

Turska se još uvek nije pomirila s padom Osmanlijskog Carstva. Redom je isprobavala različite strategije. Kandidat je za Evropsku uniju od 1987. godine. S druge strane osnovana je "Organizaciju turskih država" ( Azerbajdžana , Kazahstana , Kirgistana , Turske i Uzbekistana). Mađarska i Turkmenistan imaju status posmatrača.

15 turskih kompanija izvozi  svakog meseca u Rusiju, prema Wall Street Journalu, opremu u vrednosti od 18,5 miliona dolara kupljenu u Sjedinjenim Državama. Američko ministarstvo finansija je poslalo Brajana Nelsona u Ankaru u uzaludnom pokušaju prisiliti Tursku da se pridržava zapadnih pravila i sankcija. Ankara nastavlja tajno podržavati rusku vojsku.

Kada je američki izaslanik ukazao da je Turska na krivom putu što se svrstala na stranu poraženih Rusa, sugovornici su mu predočili stvarne brojke o ratu u Ukrajini koje je sastavio Mosad, a objavila Hürseda Haber. Na terenu je odnos snaga 1 prema 8 u korist Rusije. S ruske strane ima 18.480 mrtvih, a s ukrajinske 157.000. Kao u Andersenovoj bajci, kralj je bio go.

Turska trenutno blokira pristupanje Švedske NATO-u. Time blokira i kandidaturu Finske, koja je podnesena istim aktom. Ako prihvatimo informacije iz Wall Street Journala , to nije slučajnost. Istina je da su Ankari ove dve zemlje obećale da će izručiti čelnike Radničke partije Kurdistana i pokreta Fetulaha Gulena; obećanje koje nisu ispunili. Ali nije moglo biti drugačije, budući da je od hapšenja  vođe Radničke partije Kurdistana (PKK) Abdulah Odželana koji služi doživotnu kaznu u zatvoru u Turskoj i koji je pre bio saveznik Sovjeta, PKK postala instrument CIA-e. Gulen živi u Pensilvaniji pod zaštitom CIA-e.

Zato Turska sada podržava Rusiju na isti način kao i Kina: opskrbljuje Rusiju delovima za njenu odbrambenu industriju i ne okleva Rusiji proslediti opremu proizvedenu u SAD-u. Dok se Mađarska ne ustručava javno reći da je NATO-ova podrška Ukrajini besmislica, Ankara glumi da je posve atlantska.

Potres koji je pogodio Tursku i Siriju nema karakteristike potresa kakvi su do sada viđeni bilo gde u svetu. Činjenica da je desetak zapadnih ambasada napustilo Ankaru u pet dana pre potresa, te da su njihove zemlje savetovale građanima da ne putuju u Tursku u istom razdoblju zbog navodnog terorizma, čini se da govori da je Zapad unapred znao šta će se dogoditi. Sjedinjene Države imaju tehnička sredstva za izazivanje potresa. Obećali su 1976. da ih nikada neće koristiti. Predsednik Erdogan zatražio je od svojih obaveštajnih službi (MİT) da istraže ono što je sada samo hipoteza. 

Većina oružja koju SAD i NATO zemlje šalju Ukrajini kao pomoć nije moderno, već potiče iz perioda Hladnog rata. Nema smisla trošiti oružje iz 2000-ih znajući da će biti uništeno, jer Rusija ima modernije oružje od Zapada. S druge strane, različitim vojskama može biti zanimljivo testirati najnoviju generaciju oružja u bitkama visokog intenziteta. U ovom slučaju Zapad šalje samo nekoliko primeraka tog oružja i nikako više.

Istina je da ukrajinske "integralne nacionalističke" jedinice dobijaju zapadno oružje, ali ne sve. Deo se zadržava u Albaniji i na Kosovu ili se šalje u Sahel. Pre tri meseca, tokom samita LCBC (Lake Chad Basin Commission), nigerijski predsednik Muhamadu Buhari osudio je dolazak ovog oružja u ruke Islamske države. Na zvuk iznenađenja i besa američkih zakonodavaca, Pentagon je osnovao komisiju za nadzor zaliha.

Pre dve nedelje, glavni inspektor Pentagona posetio je Ukrajinu, navodno kako bi rasvetlio ove otmice pošiljki. On je uglavnom dolazio u Ukrajinu kako bi uspešno prikrio tragove prljavih poslova Huntera Bajdena, nestašnog sina predsednika SAD. Ukrajinski ministar odbrane Aleksej Reznikov najavio je da će on i nekoliko članova njegove administracije pod hitno podneti ostavku. To se još uvek nije dogodilo.

Poslednje pitanje je zašto Nemačka, Francuska i Holandija, suvlasnici gasovoda Severni tok, ne reaguju nakon sabotaže  26. juna 2022.? I zašto ne reaguju na otkrića o američko-norveškoj odgovornosti?  Istina je da je njihov najveći neprijatelj njihov saveznik!


Izvori za ovaj članak uključuju:

[1] “Wie zijn de Oekraïense integraal-nationalisten?”, door Thierry Meyssan, Vertaling openbaararchief.nl, Voltaire Netwerk, 15 november 2022.

[2] «Bennett: Putin assured me at Moscow meeting he wouldn’t kill Zelensky», The Times of Israël, February 5, 2023.

[3] «Russia’s Ukraine War Effort Fueled by Turkish Exports», Jared Malsin, Wall Street Journal, February 3, 2023.

[4] «İddia: MOSSAD’a göre Ukrayna ve Rusya kayıpları», 25 Ocak 2023.

[5] « Général Başbuğ : les USA dirigent le PKK depuis l’emprisonnement d’Öcallan », Réseau Voltaire, 13 mars 2018.

[6] “Volgens senator Diana Ivanovici Șoșoacă hebben de VS de aardbeving in Turkije en Syrië veroorzaakt”, Vertaling openbaararchief.nl, Voltaire Netwerk, 14 februari 2023.

[7] « Muhammadu Buhari met en garde contre le flux d’armes de la guerre russo-ukrainienne en Afrique », Actu Niger, 30 novembre 2022.

[8] “De zaak Hunter Biden / Ihor Kolomoïsky”, door Thierry Meyssan, Vertaling openbaararchief.nl, Voltaire Netwerk, 7 februari 2023.

[9] “Hoe Amerika de Nord Stream pijpleiding uitschakelde”, door Seymour M. Hersh, Vertaling openbaararchief.nl, Voltaire Netwerk, 10 februari 2023.

[10] Oekraïne’s nederlaag wordt meer en meer zichtbaar - Thierry Meyssan

 

Hoćeš li podržati ekspres vesti danas?

Verujemo da svako zaslužuje da razume svet u kojem živi. Takvo znanje pomaže stvaranju boljih građana, komšija, prijatelja, roditelja i vladara ove planete. Za produkciju dobrog novinarstva potrebni su resursi.

Možeš podržati ovu misiju tako što ćeš danas dati poklon našem portalu. Hoćeš li nam se pridružiti? Podeli ovu vest sa svojim prijateljima.

Najnovije

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski za govornicom Bundestaga

Alternativa za Nemačku (AfD): Zelenski „na funkciji samo kao prosjak - predsednik“

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski iskoristio je svoj govor u Bundestagu da se još jednom…

OTAC MONSTRUM: 267 puta silovao ćerku od njene pete godine, osuđen je na 40 godina zatvora

Kada je sve počelo, imala je tek pet godina... Demokratija umire u tami Podeli ovu vest O Na kaznu…

Odvezena je u belom autu, od tad joj se gubi trag - Misterija nestanka Tanje iz Doboja

Varajićevoj se izgubio svaki trag 4. jula u noći kada se nakon što je preskočila balkon stana u…

Hanter Bajden proglašen krivim za nelegalno posedovanje oružja dok je koristio narkotike

Hanter Bajden, sin američkog predsednika Džoa Bajdena proglašen je krivim zbog laganja o upotrebi…

One će navijati protiv Srbije

Fudbaleri Srbije na otvaranju EURO igraju poritv Engleske 16. juna. Demokratija umire u tami Podeli…
Ilustracija

Rođene pobednice: Žene u ovim znakovima uvek ostvare ono što žele

Ako ste se ikad pitali kako uvek uspevaju da ostvare ono što žele, astrologija donosi odgovore.…

Šamar semafor koaliciji i Olafu Šolcu: EU izbori podelili Nemačku na Istok i Zapad

Prvi put od osnivanja Evropske unije desničarski i EU-skeptični populisti su na Evropskim izborima…

Selektor Srbije Svetislav Pešić saopštio spisak igrača za Olimpijske igre

Selektor košarkaške reprezentacije srbije Svetislav Pešić objavio je širi spisak igrača na koje…

Interesantno

Alergije mogu biti neprijatne, ali šta ako ste alergični na partnera?

Neverovatno, ali istinito: Da li ste ikada bili alergi?ni na partnera? 5 alergija koje nisu ništa…

Otišla sam se žaliti na komšijinu glasnu muziku i na kraju sam se poseksala s njim

Ležeći u krevetu sa jastukom preko glave, proklinjem sebe što nisam uložila koji dinar u dobar set…

Ceo njen svet se srušio kada je videla muža i majku zajedno u krevetu

NAPRAVIO JE DETE MENI I MOJOJ MAMI U RAZMAKU OD NEKOLIKO DANA: Žena potpuno slomljena nakon što je…

Lanac silovanja i ubistava ostavili su trag na Koreju. Slučaj rešen nakon 33 godine. Nedužan čovek 20 godina u zatvoru

Vreme je stalo kada je 1989. uhapšen i bačen u zatvor zbog ubistva koje nije počinio. Imao je tada…

Prva žena na svetu koja je amputirala nos

Ova žena voli šokirati i eksperimentisati sa svojim izgledom.Svoj put modifikacije započela je sa…

Bivši verenik Sofije Vergare traži starateljstvo nad njihovim embrionima

Razvod Sofije Vergare završen je prošle nedelje, ali čini se da se bura ne stišava, iako su i…