EKSPRES VESTI

Demokratija umire u tami

pretraga

Ko dosad ništa nije dizao, sad na računu ima ovu finu sumu

S najavom da će Telekom Srbija krajem decembra isplatiti dividende, građani koji su od 2010. godine dobili besplatne akcije od države na računima…

Kriza je nekom majka, a nekom maćeha – političarima rastu plate zbog inflacije

U Austriji, zbog visoke stope inflacije, rastu plate političarima. Dok zaposleni raznih privrednih grana još pregovaraju o novom kolektivnom ugovoru,…

Ruska Vagner grupa šalje 'krvavi' malj Parlamentu EU-a

Kao odgovor na glasanje Evropskog parlamenta da se Rusija proglasi "državnim sponzorom terorizma", Jevgenij Prigožin, finansijer i osnivač Vagner…

Predsednik Hrvatske: Neću dopustiti da se nabija kolektivna krivica Srbima zbog Srebrenice

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je govoreći o genocidu u Srebrenici, da neće dopustiti da se čitavim narodima, bilo Srbima ili Hrvatima,…

Zelenski želi da uvuče Evropu u treći svetski rat. On je opasna osoba

Francuska bi trebalo da prestane da isporučuje oružje Volodimiru Zelenskom, koji nastoji da započne treći svetski rat, rekao je Nikola Dipon-Enjan.…

Vučić: I za mene je pitanje statusa Kosova i Metohije završeno

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se Aljbin Kurti uglavnom oslanja na silu velikih i moćnijih zemalja sa Zapada i računa da će da…

 

...


sreda, 30 novembar 2022


Podelite vest

 

Koje tajne Tramp zna o Makronovom "zločestom" seksualnom životu

Izvor: rollingstone.com & politika.rs

Među materijalima koje je Federalni istražni biro (FBI) prošlog meseca pronašao u Trampovoj vili na Floridi nalazio se i dokument naslovljen: „Informacije o predsedniku Francuske”.

EKSPRES VESTI

U okviru svoje akcije FBI je zaplenio dokumenta s "informacijama" o francuskom predsedniku tokom racije u Mar-a-Lagu.

 

Naime, Donald Tramp se godinama hvalio  - i tokom i nakon boravka u Beloj kući -  da zahvaljujući obaveštajnim podacima ima saznanja o lascivnom  ljubavnom i seksualnom životu fransuskog predsednika Emanuela Makrona, a pomenute informacije o Makronu možda su se našle i među dokumentima koje je Tramp odneo iz Bele kuće.

Vest o Trampovom zanimanju za privatni život francuskog predsednika objavljena je u „Roling stounu” u ponedeljak u jeku skandala s poverljivim državnim papirima koje je bivši američki predsednik izneo iz avenije Pensilvanija.

Među materijalima koje je Federalni istražni biro (FBI) prošlog meseca pronašao u Trampovoj vili na Floridi nalazio se i dokument naslovljen: „Informacije o predsedniku Francuske”.

Nejasno je da li je upravo taj dokument sadržao kompromitujuće podatke na koje se pozivao nekadašnji šef Zapadnog krila kad je govorio o francuskom predsedniku.

I američka i francuska vlada ispituju šta je pisalo u Trampovim dokumentima, mada je iz Jelisejske palate saopšteno da neće da komentarišu istražni postupak u stranoj zemlji.

FBI je uz sudski nalog upao u Mar-o-Lago u avgustu odnevši više kutija sa materijalima za koje se veruje da ih je bivši američki lider neovlašćeno poneo kad je izlazio iz Bele kuće. Ministarstvo pravde utvrđuje koliko je tu bilo državnih tajni i drugog klasifikovanog sadržaja. Kao i kad je reč o drugim dokumentima pronađenim u Mar-o-Lagu, vlasti ispituju da li je Tramp ugrozio nacionalnu bezbednost kad ih je uzeo napuštajući Belu kuću. Ne zna se da li je papir o Makronu pripadao američkim tajnim službama i zaveden kao poverljiva državna informacija ili je reč o materijalu do kojeg je Tramp došao na drugi način.

Ukoliko je reč o podacima, na primer, Centralne obaveštajne agencije (CIA), to bi moglo da izazove međunarodni skandal zbog špijuniranja najbližih saveznika. Prošli put je u središtu afere bila Nacionalna bezbednosna agencija o kojoj je uzbunjivač Edvard Snouden otkrio da je masovno prisluškivala širom sveta, pa i strane lidere poput tadašnje nemačke kancelarke Angele Merkel. Administracija tadašnjeg predsednika Baraka Obame obećala je da američke službe više neće „ozvučivati” lidere bliskih zemalja.

Kako „Roling stoun” piše pozivajući se na dva neimenovana sagovornika, Tramp se ponosio što ima informacije o Makronovom navodno skarednom seksualnom životu o kojem malo ljudi zna. Isti sagovornici navode da nisu sigurni da li je tadašnji američki lider stvarno nešto znao o predsedniku Francuske ili je izmišljao.

Američki mediji pišu da se Tramp i inače hvalio da zna tajne o ljudima pa je prijateljima otkrio da je poznati voditeljski par u vezi pre nego što su voditelji to potvrdili. Trampova bliska saradnica napisala je u memoarima da je bivši predsednik pričao detalje i o navodno raspusnom seksualnom životu majke kanadskog premijera Džastina Trudoa. Tramp je tvrdio da ima dokaze da Barak Obama nije rođen u Sjedinjenim Državama i da je Obamina vlada ozvučila stan porodice Tramp u Njujorku, ali ti dokazi nikad nisu ugledali svetlost dana.

Odnos između Trampa i Makrona mogao bi da se opiše kao toplo-hladno. Iako su letele varnice zbog NATO-a i transatlantske trgovine, bilo je i pokušaja da se predstave kao prijatelji. Oduševljen onim što je video kao Makronov počasni gost na obeležavanju Dana pada Bastilje, Tramp je tražio da se i u Americi organizuje vojna parada. Nema podataka o tome da li su se Trampova navodna saznanja ticala onoga o čemu su već nagađali pojedini tabloidi pišući da Makron vara suprugu Brižit, koja je od njega starija 25 godina, ili da je homoseksualac.

I dok su mediji podsećali da je Tramp voleo da se zabavlja tračevima, vest koja je stigla u utorak uveče potvrdila je da bivši predsednik sad ima daleko prečih briga. Ministarstvo pravde je objavilo da je Tramp verovatno pokušao da od FBI sakrije dokumenta koja je izneo iz Ovalnog kabineta da bi opstruisao vladinu istragu. Istražitelji tvrde da je nekadašnji šef vlade po svoj prilici uklonio deo dokumenata kad je u junu u svojoj vili na Floridi predao FBI-u državne papire. Kako prenosi „Politika”, FBI je zato dva meseca kasnije upao i pretresao celu vilu, odnevši daleko više materijala.

Tramp poriče ove navode, ali se ocenjuje da je ovim korak bliže da se protiv njega i zvanično podigne optužnica za opstrukciju istrage.

Podelite vest

Najnovije

Rusi nišane Nemačku? Od Berlina ništa neće ostati

Od početka napada na Ukrajinu, na ruskoj državnoj televiziji mogu se čuti svakakve pretnje koje su…

Ko dosad ništa nije dizao, sad na računu ima ovu finu sumu

S najavom da će Telekom Srbija krajem decembra isplatiti dividende, građani koji su od 2010. godine…

Dobra devojka koja je postala loša: Suspendovana policajka objavljivala golišave slike u uniformi

Pripadnica britanske policije Helena Sem, dala je otkaz nakon što je suspendovana pošto su šefovi…

Juventus bez predsednika i uprave - Svi podneli ostavke

Kompletno rukovodstvo Juventusa podnelo je u ponedeljak uveče ostavke, na čelu sa predsednikom…

Kriza je nekom majka, a nekom maćeha – političarima rastu plate zbog inflacije

U Austriji, zbog visoke stope inflacije, rastu plate političarima. Dok zaposleni raznih privrednih…

Portugal čeka Srbiju

Fudbaleri Portugala odigrali su još jednu dobru utakmicu i u 2. kolu grupne faze Svetskog prvenstva…