EKSPRES VESTI

Demokratija umire u tami

pretraga

Nemačka širom otvara vrata stranim radnicima

Nemačka privreda godinama ne uspeva da privuče dovoljno kvalifikovanih radnika, a taj problem će se odlaskom generacije bejbi-bumera u penziju uskoro…

Kako je pesma iz indijskog filma postala protestna himna u Kini

Indijski filmovi oduvek su uživali ogromnu popularnost u Kini. Danas u najnovijem rastućem besu u Kini zbog politike 'Zero Covid', Kinezi su pesmu…

Društveni nemiri zbog politike Zero Covid rastu širom Kine VIDEO

Nezadovoljstvo kineskih građana raste zbog oštrih mera protiv korona virusa. Golemi kineski aparat brzo je krenuo uakciju kako bi ugušio proteste…

Albanci pravili nered u Londonu: "Bože, pomozi nam"

Stotine Albanaca su u ponedeljak uveče izašle na ulice glavnog grada Velike Britanije kako bi proslavili 110. godišnjicu albanske nezavisnosti "Bože,…

Svetsko prvenstvo u Kataru je poslednje u ovom formatu, evo kako će se igrati 2026. godine

Kanada, SAD i Meksiko domaćini su Svetskog prvenstva 2026. godine To je prvi put da će se SP igrati u tri različite zemlje. Osim toga, na njemu će…

Nekadašnji srpski reprezentativac i direktor OFK Beograda 'pao' u Amsterdamu: Uhapšen sa 115 kg kokaina!

Velikom akcijom Europola i Eurojusta u saradnji s Tužilaštvom za organizovani kriminal Republike Srbije razbijen je lanac ilegalne trgovine kokainom…

 

"To su životinje, a ne ljudi": Zelenski oslobodio osuđene silovatelje dece, mučitelje, kako bi ojačao iscrpljenu vojsku

Izvor:

Nakon što su ih ukrajinski sudovi osudili i zatvorili zbog sadističkog mučenja i silovanja maloletnika, vođe zloglasne jedinice "Tornado" slobodni su po nalogu predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog.

Nakon što je zabranio gotovo celu svoju političku opoziciju, objavio crnu listu stranih novinara i akademika optuženih za širenje "ruske propagande", i doneo zakon kojim se 70 posto Ukrajinaca izuzima od zaštite na radnom mestu, ukrajinski predsednik Volodimir Zelenksi oslobodio je iz zatvorskih ćelija fašističke militanate osuđene za neke od najgnusnijih zločina koje je zemlja videla nakon Drugog svetskog rata.

Prema Izveštaju od 11. jula u ukrajinskim medijima, Ruslan Onishenko, (to je prezime njegove supruge, njegovo pravo prezime Ruslan Abalmaz) zapovednik sada raspuštene jedinice Tornado, oslobođen je u sklopu plana predsednika Zelenskog da oslobodi zatvorenike s borbenim iskustvom. Uz nepokolebljivu predanost fašizmu, Onishenko je poznat kao psihopatski sadista koji je sudelovao u seksualnom zlostavljanju dece, brutalnom mučenju zatvorenika i ubistvima. Da, dobro ste pročitali.

Ruslan Onishenko

Onishenkovo puštanje na slobodu usledilo je nakon predsednikovog naloga od 27. februara da se oslobode i drugi osuđeni bivši pripadnici Tornada poput Danil "Mudžahed" Lyashuk, fanatika iz Belorusije koji je otvoreno oponašao ISIS i hvalio se mučenjem zarobljenika zbog čistog uživanja i zabave. Prema predsednikovom 'dekretu, zatvorenicima s borbenim iskustvom bilo bi dopušteno da "operu svoju krivicu" borbom na "frontu".

#Russia #Ukraine 🇷🇺🇺🇦: Daniil Dashuk from #Belarus (ex #Tornado Battalion member) was allegedly released from prison in Ukraine to fight against Russian Forces. A recent video shows Dashuk carrying an AK-74 rifle with GP-25 underbarrel grenade launcher in a conflict zone in UA. pic.twitter.com/X7klj893zE

— War Noir (@war_noir) March 9, 2022

Još 2015. godine, kada je ukrajinska država pružila službenu podršku njegovom Tornadskom bataljunu, Onishenko je poslao poruku dvojici kolega "rodoljuba", Voldomoru i Svetlani Savichuk, predlažući Svetlani Savichuk da " ima oralni seks pred decom ". (Pogledajte snimak  razgovora ovde). Takođe, je zamolio Savichuka da izvede bludne radnje nad njenom decom dok bi on gledao. Unatoč veličini njegovih zločina, koji su uključivali mučenje, ubistva, silovanja - uključujući i decu - otmicu, amputaciju i još mnogo toga, Onishenko je 11. aprila 2017. osuđen na samo 11 godina zatvora. Uz njega, još sedam njegovih kolega osuđeno je na stvarne zatvorske kazne, a pet vojnika jedinice dobilo je uslovne kazne. Žalbeni sud u Kijevu potvrdio je 2019. presudu. Sličnu odluku doneo je u septembru 2021. godine Vrhovni sud Ukrajine.

Sada, nakon što je odslužio samo pet godina kazne, osuđenog predatora oslobodio je predsednik kojeg su zapadni pokrovitelji pozdravili kao branioca demokratije.

Zelenskijev potez nije samo znak očaja jer njegovu vojsku svakodnevno prizemljuju ruske snage na istoku. Njime se proširuje virtualno nekažnjavanje koje su ukrajinski bataljoni sastavljeni od okorelih kriminalcima i neonacista vršili više od osam godina kao službeni izvršioci vladavine post-majdanskog režima.

Na suđenju Tornado bataljonu odvijao se pravi horor film

Nakon hapšenja, ukrajinski državni tužioc pronašao je dokaze o gnusnim zločinima koje su počinili različiti pripadnici jedinice. U telefonu Daniela "Mudžaheda" Lyshooka, tužioc je pronašao video (u 2:23) u kome još dvojica pripadnika jedinice Tornado siluju trećeg muškarca. Lyshook je tokom suđenja tvrdio da je naredio stravično silovanje jer mu je to bilo zabavno.

Tokom suđenja 2016. godine, još jedna oteta žrtva svedočila je da je nedeljama bio vezan za divovsku žutu kuglu (vidi nakon 10-minutne oznake). Suđenje je takođe iznedrilo odvratne slike s telefona boraca Tornada, na kojima se vide izobličene žene i propadajući leševi.

Na suđenju bataljonu Tornado svedočilo je 111 svjedoka, zajedno s dokazima prikupljenim na području Luganska, najmanje 80 tela koja se mogu pripisati nasilju tornada. Sudije su bile preplavljeni slikama unakaženih genitalija, kastracija i drugih oblika seksualnog mučenja.

Svedok je imao ožiljak na ruci: penis i dva testisa sadistički urezani na levu ruku nožem za rezbarenje. U galeriji je majka morala slušati svedočanstva o tome kako je njen sin brutalno silovan pre nego što je ubijen. Svedoci su opisali kako je desetogodišnja devojčica oteta zbog otkupnine i više puta silovana dok nije umrla nešto više od nedelju dana nakon otmice.

Vlada Kijeva odgovorila je osudom tornado nasilnika, prikazujući ih kao zbirku "trulih jabuka" koje nisu odražavale ukupni karakter ukrajinske vojske.

Tatyana Chornovil, euromajdanska aktivistica i bivša pripadnica ultranacionalističkog bataljuna Aidar, objavila je dramatično saopštenje na Kanalu 112 neposredno pre suđenja: "Zapovednici Tornada su uhapšeni i njihovi mobilni telefoni zaplenjeni. Ovo je zbirka video klipova raznih seksualnih, silovanja. Čak bih rekla da je bilo novorođenčadi. Razumem da je majka s ovim novorođenčetom bila prisiljena to učiniti pod pretnjom smrti svog deteta. Bilo je silovanja maloletnih devojaka. To su životinje, a ne ljudi."

Sada Zelenski pušta "životinje" iz svojih kaveza pod krinkom rata.

Iako pripadnici Tornada predstavljaju neke od najluđih zveri koje su terorisali građane, još 58 jedinica ostaje u akcijima širom Ukrajine.


...


četvrtak, 01 decembar 2022


Podelite vest

 

Najnovije

Lavrov: Bombardovanje Jugoslavije otvorilo Pandorinu kutiju i zgazilo međunarodno pravo

Neće biti obnavljanja prethodnih odnosa sa Zapadom sa kojim je saradnja moguća jedino zasnovana na…

Nemačka širom otvara vrata stranim radnicima

Nemačka privreda godinama ne uspeva da privuče dovoljno kvalifikovanih radnika, a taj problem će se…

Selektor Meksika podneo ostavku

Selektor reprezentacije Meksika Herardo Martino podneo je ostavku na mesto selektora…

Dramatičan rasplet u grupi C: Saudijska Arabija i Al Davasari doneli Poljskoj plasman u nokaut fazu

Fudbalske reprezentacije Argentine i Poljske plasirale su se u osminu finala Svetskog prvenstva iz…

Kako je pesma iz indijskog filma postala protestna himna u Kini

Indijski filmovi oduvek su uživali ogromnu popularnost u Kini. Danas u najnovijem rastućem besu u…

Društveni nemiri zbog politike Zero Covid rastu širom Kine VIDEO

Nezadovoljstvo kineskih građana raste zbog oštrih mera protiv korona virusa. Golemi kineski aparat…