EKSPRES VESTI

Demokratija umire u tami

pretraga

Nemačka širom otvara vrata stranim radnicima

Nemačka privreda godinama ne uspeva da privuče dovoljno kvalifikovanih radnika, a taj problem će se odlaskom generacije bejbi-bumera u penziju uskoro…

Kako je pesma iz indijskog filma postala protestna himna u Kini

Indijski filmovi oduvek su uživali ogromnu popularnost u Kini. Danas u najnovijem rastućem besu u Kini zbog politike 'Zero Covid', Kinezi su pesmu…

Društveni nemiri zbog politike Zero Covid rastu širom Kine VIDEO

Nezadovoljstvo kineskih građana raste zbog oštrih mera protiv korona virusa. Golemi kineski aparat brzo je krenuo uakciju kako bi ugušio proteste…

Albanci pravili nered u Londonu: "Bože, pomozi nam"

Stotine Albanaca su u ponedeljak uveče izašle na ulice glavnog grada Velike Britanije kako bi proslavili 110. godišnjicu albanske nezavisnosti "Bože,…

Svetsko prvenstvo u Kataru je poslednje u ovom formatu, evo kako će se igrati 2026. godine

Kanada, SAD i Meksiko domaćini su Svetskog prvenstva 2026. godine To je prvi put da će se SP igrati u tri različite zemlje. Osim toga, na njemu će…

Nekadašnji srpski reprezentativac i direktor OFK Beograda 'pao' u Amsterdamu: Uhapšen sa 115 kg kokaina!

Velikom akcijom Europola i Eurojusta u saradnji s Tužilaštvom za organizovani kriminal Republike Srbije razbijen je lanac ilegalne trgovine kokainom…

 

Mariupolj pred konačnim padom

Strategija Zelenskog koja prezire život

Izvor:

Ruske snage već nekoliko nedelja pokušavaju zauzeti luku na Azovskom moru

Napisao Peter Haisenko


Već danima radio poruke odlaze u Kijev sa zahtevom da se dopusti kapitulacija vojnika stacioniranih u Marijupolju. Predsednik Zelenski to odbacuje.

Da želi "spasiti ljude", morao bi samo dopustiti svojim vojnicima da se predaju. Uostalom, Rusija je ponudila da poštuje primirje na Uskrs kako bi omogućila zarobljenima da spase svoje živote. Osim toga, obećanje da će se prema svim zatvorenicima postupati kako treba, odnosno da će se brinuti za unesrećene i davati hranu svima. Dovoljno je dokaza da Rusija ta obećanja za razliku od Ukrajinaca, koji ubijaju zarobljene Ruse ili im odsecaju prste i genitalije. 

Oko 400 stranih plaćenika je okruženo

Da Zelenski teži potpuno drugim ciljevima od "spašavanja ljudi" dokazuju i njegovi zahtevi pema Zapadu. Kako bi se uticalo na situaciju u Marijupolju, kazao je, postoje samo dve opcije. Ili će ukrajinske partnerske zemlje odmah osigurati svo potrebno teško naoružanje, uključujući avione. Valja napomenuti da se ne radi o gradu Marijupolju, koji je već uvelike oslobođen od neonacista Azovskog bataljona, već samo o zarobljenim vojnicima u čeličani, a možda i o njihovim civilnim taocima. Municija je gotovo ponestala, a rezerve hrane i pitke vode takođe su pri kraju. Ako Zapad ipak udovolji zahtevima predsednika Zelenskog, to ne bi imalo velikog uticaja na trenutne događaje u čeličani. Dok oružje bude isporučeno, zarobljeni vojnici će  umreti od gladi. Zašto onda Zelenski tako razmišlja?

Rusija je objavlila da je oko 400 stranih plaćenika, od kojih je većina iz Evrope i Kanade, opkoljeno kao deo ukrajinskih snaga u blizini Azovstala. Ako ih Rusija žive uhvati, utvrdiće njihova imena  s činovima, a onda  Zapad ima problema, u najmanju ruku. Kao  plaćenici završiće na sudu kao obični kriminalci. Može se pretpostaviti da će tada govoriti kao vodopad kako bi spasili svoju kožu. Zato bi trebalo biti jasno svima da ni Zelenski ni NATO nisu zainteresovani za njihov opstanak. Da je to slučaj pokazuje i činjenica da Kijev odbija predaju kao opciju u cilju spašavanja života. Moraju umreti i možda povesti još nekoliko Rusa sa sobom.

Vojska u Marijupolju ranije je odbila ponudu ruskih snaga da položi oružje u okviru železare "Azovstal", a ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je kazao da njegova zemlja neće odustati, makar rat trajao deset godina.

Sam Zelenski i vodeći zapadni političari optužuju Rusiju za genocid. To nije samo pogrešno, već i obezvrjeđuje ovaj pojam. Genocid je namerno istrebljenje etničke grupee. Primer može biti kako su Indijanci u Severnoj Americi desetkovani. Ne samo čistom silom, već i biološkim oružjem. Zli ljudi "poklonili" su im vunenu ćebad  kontaminiraneu virusima velikih boginja.

Cela ratna retorika protiv Rusije svedoči o progresivnom ludilu. Svako oružje koje će biti isporučeno produžiće umiranje i patnju. Međutim, sama Evropa, naročito Nemačka, radi protiv sebe. Zelenski odlučno poziva na zaustavljanje snabdevanja energijom iz Rusije. Ali on sam uopšte ne razmišlja o odustajanju od ruskog plina. Ima u rukama mogućnost da zatvori naftovod iz Rusije koji prolazi kroz njegovu zemlju. On zna da Ukrajina to ne bi mogla podneti. Svojim zahtevima za isporukom oružja pokušava uvući druge evropske zemlje u rat. 

Kijev ne može dobiti ovaj rat.

Predsednik Zelenski je integrisao Azovske brigade u svoju vojsku. Kako se ispostavilo, s ciljem da spreči svoje vojnike da masovno dezertiraju. Kao što zarobljeni ukrajinski vojnici znaju svedočiti, Azovci pucaju s leđa na svakoga ko se želi predati. To je slučaj i u Marijupolju. Da to nije bio slučaj, može se pretpostaviti da bi borbe bile odavno završene. 

NATO želi produžiti rat, svim sredstvima, a predsednik Zelenski je njegov sluga. NATO želi naštetiti Rusiji, bez obzira na živote ukrajinskog naroda. Činjenica da je tako može se videti iz podatka da tokom poslednjih osam godina, pa čak i pre, ništa nije učinjeno kako bi se poboljšali životni uslovi ukrajinskog stanovništva. Ekonomija je kontinuirano propadala.

Realno, nijedna zemlja u Evropi ne duguje ništa Ukrajini. Ako je tako, SAD je taj koji već godinama destabilizuje Ukrajinu milijardama dolara, organizujući obojenu revoluciju,  i državni udar na Majdanu 2014.godine. Od početka se uopšte nije radilo o Ukrajini, već o Rusiji.

Nakon širenja NATO-a prema istoku, Ukrajina je bila sastavni deo plana da se Rusija konačno stavi pod kontrolu. To je prepoznato u Moskvi i Vladimir Putin više nije mogao sedeti skrštenih ruku. I ne samo to. Svojom operacijom u Ukrajini Putin pokazuje istinu. Evropska ekonomija ne zavisi od SAD-a , već od Rusije. Posebno je lojalnost Nemačke SAD-u iracionalna. 

Ono što Zelenski radi, a mora po nalogu svojih mentora, odneće previše života. 

...


četvrtak, 01 decembar 2022


Podelite vest

 

Najnovije

Lavrov: Bombardovanje Jugoslavije otvorilo Pandorinu kutiju i zgazilo međunarodno pravo

Neće biti obnavljanja prethodnih odnosa sa Zapadom sa kojim je saradnja moguća jedino zasnovana na…

Nemačka širom otvara vrata stranim radnicima

Nemačka privreda godinama ne uspeva da privuče dovoljno kvalifikovanih radnika, a taj problem će se…

Selektor Meksika podneo ostavku

Selektor reprezentacije Meksika Herardo Martino podneo je ostavku na mesto selektora…

Dramatičan rasplet u grupi C: Saudijska Arabija i Al Davasari doneli Poljskoj plasman u nokaut fazu

Fudbalske reprezentacije Argentine i Poljske plasirale su se u osminu finala Svetskog prvenstva iz…

Kako je pesma iz indijskog filma postala protestna himna u Kini

Indijski filmovi oduvek su uživali ogromnu popularnost u Kini. Danas u najnovijem rastućem besu u…

Društveni nemiri zbog politike Zero Covid rastu širom Kine VIDEO

Nezadovoljstvo kineskih građana raste zbog oštrih mera protiv korona virusa. Golemi kineski aparat…