EKSPRES VESTI

Demokratija umire u tami

pretraga

Nemačka širom otvara vrata stranim radnicima

Nemačka privreda godinama ne uspeva da privuče dovoljno kvalifikovanih radnika, a taj problem će se odlaskom generacije bejbi-bumera u penziju uskoro…

Kako je pesma iz indijskog filma postala protestna himna u Kini

Indijski filmovi oduvek su uživali ogromnu popularnost u Kini. Danas u najnovijem rastućem besu u Kini zbog politike 'Zero Covid', Kinezi su pesmu…

Društveni nemiri zbog politike Zero Covid rastu širom Kine VIDEO

Nezadovoljstvo kineskih građana raste zbog oštrih mera protiv korona virusa. Golemi kineski aparat brzo je krenuo uakciju kako bi ugušio proteste…

Albanci pravili nered u Londonu: "Bože, pomozi nam"

Stotine Albanaca su u ponedeljak uveče izašle na ulice glavnog grada Velike Britanije kako bi proslavili 110. godišnjicu albanske nezavisnosti "Bože,…

Svetsko prvenstvo u Kataru je poslednje u ovom formatu, evo kako će se igrati 2026. godine

Kanada, SAD i Meksiko domaćini su Svetskog prvenstva 2026. godine To je prvi put da će se SP igrati u tri različite zemlje. Osim toga, na njemu će…

Nekadašnji srpski reprezentativac i direktor OFK Beograda 'pao' u Amsterdamu: Uhapšen sa 115 kg kokaina!

Velikom akcijom Europola i Eurojusta u saradnji s Tužilaštvom za organizovani kriminal Republike Srbije razbijen je lanac ilegalne trgovine kokainom…

 

DOKAZI

Kompanija Huntera Bajdena, sina predsednika Amerike finansirala opasne biolaboratorije u Ukrajini

Izvor: sputnjik
Britanski "Dejli mejl" došao je u posed elektronske pošte. Pošta dokazuje da je sin američkog predsednika Hanter Bajden zaista mogao da učestvuje u finansiranju američke kompanije specijalizovane za istraživanje smrtonosnih patogena u Ukrajini.

"Elektronska pošta sa Hanterovog noutbuka pokazuje da je on pomogao da se obezbede milioni dolara za finansiranje rada Metabiota, kompanije koju je angažovalo Ministarstvo odbrane, specijalizovane za istraživanje bolesti koje izazivaju pandemije i koje mogu biti iskorišćene kao biološko oružje", navodi "Dejli mejl".

Prema podacima britanskog dnevnika, Hanter je predstavio tu kompaniju gasnom preduzeću "Burizma" za potrebe "naučnog projekta" uz učešće biolaboratorija visokog nivoa biozaštite u Ukrajini.

Iako je Metabiota navodno kompanija koja se bavi medicinskim podacima, njen potpredsednik je poslao Hanteru 2014. godine pismo u kojem je opisao kako bi oni mogli da "učvrste kulturnu i ekonomsku nezavisnost Ukrajine od Rusije", navodi list, prilažući fotografije elektronskih pisama.

"Elektronska pošta i podaci odbrambenog ugovora verifikovanog od strane Dejli mejla sugerišu da je Hanter imao važnu ulogu u tome da osigura da Metabiota može da sprovodi svoja istraživanja patogena na udaljenosti od nekoliko stotina milja od granica sa Rusijom", navodi se u članku.

Hanter je sa svoje strane sa kolegama iz investicionog fonda Rosemont Seneca Technology Partners (RSTP) obezbedio finansiranje za kompanije, među kojima je Metabiota koja je dobila 500.000 dolara.Navodi se da je Metabiota radila u Ukrajini preko kompanije Black & Veatch (B&V) koja je imala tesne veze sa vojnim obaveštajnim službama, koja je podigla u Ukrajini laboratorije gde su se analizirale smrtonosne bolesti i biološko oružje.

Podsetimo, Ministarstvo odbrane Rusije ranije je otkrilo da su Sjedinjene Američke Države potrošile više od 200 miliona dolara na rad bioloških laboratorija u Ukrajini, a koje su učestvovale u američkom vojno-biološkom programu i bavile se, između ostalog, uzročnicima kuge i antraksa.

Na teritoriji Ukrajine formirana je mreža od više od 30 bioloških laboratorija koje su radile u interesu Pentagona. Kasnije je objavljeno da je neke od njih finansirao i sin predsednika SAD Hanter Bajden.

Rusija je insistirala na tome da ima pristup biolaboratorijama u Ukrajini i Gruziji preko civilnih institucija, ali je bila odbijena.

To je izjavila portparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

"Mi smo preko međunarodno-pravnih institucija insistirali da imamo pristup tim laboratorijama u Gruziji i u Ukrajini. Šta su nam govorili? Govorili su neke fantastične stvari. Poseta laboratorijama? Može, naravno. Sedećete u čekaonici, postoji recepcija, divni ljudi koji će vas dočekati, poslužiti kafom i pokazati kataloge. A unutar laboratorija se ne sme, ni vi ni specijalni posmatrači. O čemu to govori? O eksperimentima koji su se tamo odvijali koji su van zakona", rekla je ona. Zaharova je istakla da je Pentagon koristio te biolaboratorije za vojne ciljeve jer oni ne bi potrošili ni cent za nešto što nije usmereno na nacionalne vojne interese.

...


četvrtak, 01 decembar 2022


Podelite vest

 

Najnovije

Lavrov: Bombardovanje Jugoslavije otvorilo Pandorinu kutiju i zgazilo međunarodno pravo

Neće biti obnavljanja prethodnih odnosa sa Zapadom sa kojim je saradnja moguća jedino zasnovana na…

Nemačka širom otvara vrata stranim radnicima

Nemačka privreda godinama ne uspeva da privuče dovoljno kvalifikovanih radnika, a taj problem će se…

Selektor Meksika podneo ostavku

Selektor reprezentacije Meksika Herardo Martino podneo je ostavku na mesto selektora…

Dramatičan rasplet u grupi C: Saudijska Arabija i Al Davasari doneli Poljskoj plasman u nokaut fazu

Fudbalske reprezentacije Argentine i Poljske plasirale su se u osminu finala Svetskog prvenstva iz…

Kako je pesma iz indijskog filma postala protestna himna u Kini

Indijski filmovi oduvek su uživali ogromnu popularnost u Kini. Danas u najnovijem rastućem besu u…

Društveni nemiri zbog politike Zero Covid rastu širom Kine VIDEO

Nezadovoljstvo kineskih građana raste zbog oštrih mera protiv korona virusa. Golemi kineski aparat…