EKSPRES VESTI

Demokratija umire u tami

pretraga

Nemačka širom otvara vrata stranim radnicima

Nemačka privreda godinama ne uspeva da privuče dovoljno kvalifikovanih radnika, a taj problem će se odlaskom generacije bejbi-bumera u penziju uskoro…

Kako je pesma iz indijskog filma postala protestna himna u Kini

Indijski filmovi oduvek su uživali ogromnu popularnost u Kini. Danas u najnovijem rastućem besu u Kini zbog politike 'Zero Covid', Kinezi su pesmu…

Društveni nemiri zbog politike Zero Covid rastu širom Kine VIDEO

Nezadovoljstvo kineskih građana raste zbog oštrih mera protiv korona virusa. Golemi kineski aparat brzo je krenuo uakciju kako bi ugušio proteste…

Albanci pravili nered u Londonu: "Bože, pomozi nam"

Stotine Albanaca su u ponedeljak uveče izašle na ulice glavnog grada Velike Britanije kako bi proslavili 110. godišnjicu albanske nezavisnosti "Bože,…

Svetsko prvenstvo u Kataru je poslednje u ovom formatu, evo kako će se igrati 2026. godine

Kanada, SAD i Meksiko domaćini su Svetskog prvenstva 2026. godine To je prvi put da će se SP igrati u tri različite zemlje. Osim toga, na njemu će…

Nekadašnji srpski reprezentativac i direktor OFK Beograda 'pao' u Amsterdamu: Uhapšen sa 115 kg kokaina!

Velikom akcijom Europola i Eurojusta u saradnji s Tužilaštvom za organizovani kriminal Republike Srbije razbijen je lanac ilegalne trgovine kokainom…

 

Kanadske vlasti uhapsile organizatore Konvoja slobode, zamrznule bankovne račune i konjima gazila ljude | VIDEO

Izvor:
Od kraja januara, demonstranti kamionima i drugim vozilima zatvaraju ulice Otave i blokiraju granični prelaz sa SAD nezadovoljni obavezom vakcinacije za vozače kamiona koji ulaze u zemlju, ali je protest prerastao u širok napad na epidemiološke mere i Trudoovu vladu.
Kanadske vlasti uhapsile organizatore Konvoja slobode, zamrznule bankovne račune i konjima gazila ljude | VIDEO Twitter
Kanadska vlada pod vodstvom premijera Džastin Trudoa potpuno se urušava i pretvara u tiranski režim, dok on, kao i drugi zapadni čelnici, nastavlja iskorištavati pandemiju koronavirusa kako bi postali neprikosnoveni vladari.

Pre tri nedelje, hiljade vozača kamiona započelo je svoj protest zbog Trudovih besmislenih odluka o obaveznom vakcinisanju za vozače, koji su potom izašli na puteve Kanade i formirali "Konvoj slobode", čije je odredište kanadska prestonica Otava, gde su blokadama pokušali da povrate svoja prava i građanske slobode.

Protesti su dali rezultate u pokrajini Alberta, ali ne i u Ontariju, najmnogoljudnijem i glavnom gradu. Tamo su autoritarni vladari poput premijera Doga Forda i Trudoa  odbacili zahteve vozača kamiona i umesto toga pribegli tiraniji.

Premijer provincije Ontario Dag Ford najavio je danas da će ta najmnogoljudnija kanadska provincija za dve nedelje ukinuti propis o obaveznom posedovanju potvrde o vakcinaciji protiv kovida-19, ali ne zbog protesta koji su blokirali granicu i paralizovali Otavu već zato što je "to bezbedno".

 

Organizatori velikog "Konvoja slobode" u Otavi su uhapšeni, a njihovi bankovni računi zamrznuti.

U incidentu koji se sada opisuje kao kanadski "trg Tiananmen" - koji se odnosi na brutalni pokolj studenata i protestanata za slobodu u komunističkoj Kini 1989. godine - vladin režim Džastin Trudoa "oslobodio" je konje kako bi gazio starije osobe na ulicama Otave.

Sledeći video, koji je sada postao viralan preko 'mreža", prikazuje  kanadsku policiju kako namerno svoje velike "ratne konje"  navodi direktno u gomilu mirnih protestanata, uzrokujući neizbežno gaženje nevinih ljudskih bića. Postoje oprečni izveštaji o tome je li starica na videu preživela gaženje policije. 

Džastin Trudo (Justin "Castro" Trudeau) postao je diktator Kanade, a čini se da se obavezao koristiti nasilje, bezakonje i finansijski terorizam protiv građana Kanade. Baš kao i lažljivi korporativni mediji, Trudo je proglasio protestante za slobodu "rasistima" i "teroristima". To, smatra, opravdava gaženje konjima i zaplenu njihovih bankovnih računa i kripto fondova.

Slobodoljubivi narod Kanade brzo se budi sa stvarnošću koju Džastin Trudo sledi stopama Adolfa Hitlera u proglašenju trajnog vanrednog stanja kako bi preuzeo vlast i poništio građanske slobode.

Jedino pitanje sada je koliko brzo će  narod Kanade ustati protiv ove tiranije i zahtevati hapšenje i kazneni progon svih onih u Trudoovom režimu koji su izvršili  zločine protiv čovečnosti.

Protesti na mostu Ambasador i u Otavi nazvani „konvoj slobode“ inspirisali su slične demonstracije u Francuskoj, na Novom Zelandu i u Holandiji, a očekuju se i u SAD.


Nakon što je prošle nedelje zaustavio sve donacije "Konvoju slobode" u Kanadi, GoFundMe sada gasi račun i (navodno) vraća sav novac pojedinačnim donatorima.

Na kraju je GoFundMe prikupio oko 10 miliona kanadskih dolara.

GoFundMe tvrdi da su zatvorili račun jer su ih agencije za sprovođenje zakona "uverile" da je veliki protest postao "nasilan i nezakonit"...

... platforma za finansiranje prvotno je tvrdila da bi svi donatori trebali podneti zahtev za povrat novca, a sva neiskorišćena sredstva bila bi "donirana dobrotvornoj organizaciji", ali kada je država Florida zapretila da će ih tužiti za prevaru, poništili su tu odluku i umesto toga realizuju automatski povrat novca.

...


četvrtak, 01 decembar 2022


Podelite vest

 

Najnovije

Lavrov: Bombardovanje Jugoslavije otvorilo Pandorinu kutiju i zgazilo međunarodno pravo

Neće biti obnavljanja prethodnih odnosa sa Zapadom sa kojim je saradnja moguća jedino zasnovana na…

Nemačka širom otvara vrata stranim radnicima

Nemačka privreda godinama ne uspeva da privuče dovoljno kvalifikovanih radnika, a taj problem će se…

Selektor Meksika podneo ostavku

Selektor reprezentacije Meksika Herardo Martino podneo je ostavku na mesto selektora…

Dramatičan rasplet u grupi C: Saudijska Arabija i Al Davasari doneli Poljskoj plasman u nokaut fazu

Fudbalske reprezentacije Argentine i Poljske plasirale su se u osminu finala Svetskog prvenstva iz…

Kako je pesma iz indijskog filma postala protestna himna u Kini

Indijski filmovi oduvek su uživali ogromnu popularnost u Kini. Danas u najnovijem rastućem besu u…

Društveni nemiri zbog politike Zero Covid rastu širom Kine VIDEO

Nezadovoljstvo kineskih građana raste zbog oštrih mera protiv korona virusa. Golemi kineski aparat…