EKSPRES VESTI

Demokratija umire u tami

pretraga

Društveni nemiri zbog politike Zero Covid rastu širom Kine VIDEO

Nezadovoljstvo kineskih građana raste zbog oštrih mera protiv korona virusa. Golemi kineski aparat brzo je krenuo uakciju kako bi ugušio proteste…

Albanci pravili nered u Londonu: "Bože, pomozi nam"

Stotine Albanaca su u ponedeljak uveče izašle na ulice glavnog grada Velike Britanije kako bi proslavili 110. godišnjicu albanske nezavisnosti "Bože,…

Svetsko prvenstvo u Kataru je poslednje u ovom formatu, evo kako će se igrati 2026. godine

Kanada, SAD i Meksiko domaćini su Svetskog prvenstva 2026. godine To je prvi put da će se SP igrati u tri različite zemlje. Osim toga, na njemu će…

Nekadašnji srpski reprezentativac i direktor OFK Beograda 'pao' u Amsterdamu: Uhapšen sa 115 kg kokaina!

Velikom akcijom Europola i Eurojusta u saradnji s Tužilaštvom za organizovani kriminal Republike Srbije razbijen je lanac ilegalne trgovine kokainom…

Rusi nišane Nemačku? Od Berlina ništa neće ostati

Od početka napada na Ukrajinu, na ruskoj državnoj televiziji mogu se čuti svakakve pretnje koje su upućene zapadnim zemljama od strane voditelja i…

Ko dosad ništa nije dizao, sad na računu ima ovu finu sumu

S najavom da će Telekom Srbija krajem decembra isplatiti dividende, građani koji su od 2010. godine dobili besplatne akcije od države na računima…

 

PAPIRE,MOLIM!

Policajci ti nisu prijatelji kad su na strani vladine tiranije: Majka i dete izbačeni iz restorana jer dete nije imalo COVID propusnicu

Izvor:
Poznat kao "Excelsior Pass", program zahteva od Njujorčana da ili pokažu dokaz o vakcinaciji ili "negativan" test na kineski virus kako bi prisustvovali velikim događajima ili ušli u restoran.
Za "zločin" što nisu bili primili "vakcinu" iz operacije "Warp Speed", dečaka i njegovu majku policija je izbacila iz jednog restorana u Njujorku.

Na video snimku incidenta koji je postao viralan na drištvenim mrežama vidi se kako njujorška policija (NYPD) prilaze stolu za kojim su sedili majka i dete kako bi ih obavestili da moraju otići ako ne mogu pokazati dečakovu propusnicu odnosno potvrdu o vakcinaciji protiv Vuhan (Covid-19) korona virusa.

"Ovo će biti vaše jedino upozorenje", čuje se kako jedan policajac govori.

Poznat kao "Excelsior Pass", program zahteva od Njujorčana da ili pokažu dokaz o vakcinaciji ili "negativan" test na kineski virus kako bi prisustvovali velikim događajima ili ušli u restoran.

"Njujork neće popustiti ni centimetar u borbi protiv COVID-19. Vakcinisanje je izlaz iz ove pandemije, a to su hrabre, jedinstvene mere širom zemlje", rekao je gradonačelnik Bil de Blazio.

Očito, Bil nije pogledao podatke i pročitao naslove iz celog sveta koji pokazuju da je čak i na mestima sa vrlo visokom stopom vakcinisanja došlo do masovnog porasta slučajeva COVID-a - uključujući i njegov grad, koji trenutno čini 10% svih prijavljenih slučajeva u zemlji.

Unatoč tome, vlada sprovodi tiraniju, a sada je policija usmerena i na decu. 

Više od desetak policajaca je intervenisalo kako bi se pobrinuli za nevinog dečaka i njegovu majku.

Pre samo dve godine ovakva scena šokirala bi svet. Da je majku i dete maltretiralo desetak naoružanih državnih službenika i izbacilo iz restorana, o tome bi izvestile novinske kuće širom sveta.

Ali sada je to uobičajena praksa u zemlji covid distopije. Kada gledate video u nastavku, obratite pažnju na ženu koja snima. Ona pita policiju da li su to izabrali.

"Je li to ono što je pravda za vas? Jesi li o tome sanjao kad si hteo biti policajac?"

Očigledmo, ove policajce nije briga kako pravda izgleda. Oni samo rade "svoj posao" slepo izvršavaju naredbe tiranske klase.

Ako podržavate ljude koji tako tretiraju ljude zbog svojih ličnih  izbora i mišljenja, zaslužujete paklenu policijsku državu koja će neizbežno uslediti. Zagovornici vakcinisanja veruju da su trenutno sigurni jer policija sprovodi ono što žele.

Nažalost, zbog nepoznavanja istorije, nisu svesni da se vlada nikada ne odriče svoje moći i jednom kada se slobode oduzmu, nikada neće biti vraćene. Samo je pitanje vremena kada će oni koji zagovaraju takvu autoritarnu segregaciju postati žrtve same politike koju su klicali dok su imali koristi. 

Pogledajte video:

Nekoliko ljudi u restoranu izrazilo je ogorčenje zbog scene, nazvavši je "odvratnom", jer policajci terorišu nevinog dečaka i njegovu majku dok pokušavaju uživati u obroku.

...


četvrtak, 01 decembar 2022


Podelite vest

 

Najnovije

Selektor Meksika podneo ostavku

Selektor reprezentacije Meksika Herardo Martino podneo je ostavku na mesto selektora…

Dramatičan rasplet u grupi C: Saudijska Arabija i Al Davasari doneli Poljskoj plasman u nokaut fazu

Fudbalske reprezentacije Argentine i Poljske plasirale su se u osminu finala Svetskog prvenstva iz…

Kako je pesma iz indijskog filma postala protestna himna u Kini

Indijski filmovi oduvek su uživali ogromnu popularnost u Kini. Danas u najnovijem rastućem besu u…

Društveni nemiri zbog politike Zero Covid rastu širom Kine VIDEO

Nezadovoljstvo kineskih građana raste zbog oštrih mera protiv korona virusa. Golemi kineski aparat…

Albanci pravili nered u Londonu: "Bože, pomozi nam"

Stotine Albanaca su u ponedeljak uveče izašle na ulice glavnog grada Velike Britanije kako bi…

Ronaldo prelazi u Al Nasr za platu od 200 miliona evra

Portugalski fudbalski reprezentativac Kristijano Ronaldo blizu je dogovora sa Al Nasrom, a u klubu…