EKSPRESVESTI

---Demokratija umire u tami ---

Najnovije vesti

Američka teniserka Serena Vilijams neće igrati na Australijan openu 2022.

Australijan open igra se od 17. do 30. januara. Sedmostruka šampionka Australijan opena neće igrati…

Sudija SAD blokrao odluku o obaveznoj vakcinacaiji

Federalni sudija u Džordžiji izdao je zabranu koja važi na nivou zemlje kojom sprečava vladu SAD da…

Australija i Velika Britanija se pridružile SAD u diplomatskom bojkotu ZOI u Pekingu

Zimske olimpijske igre biće održane od 4. do 20. februara 2022. godine u Pekingu. Pored Velike…
Nedugo pre nego što je položio zakletvu, Olaf Šolc je seo u kancelarsku stolicu - Angela Merkel je ovdje sedila 16 godina

Olaf Šolc izabran za novog kancelara Nemačke

Nemački Bundestag izabrao je danas Olafa Šolca iz Socijaldemokratske partije Nemačke za novog…

Najbolji teniser sveta Novak Đoković prijavljen je za Australijan open

Svi koji budu igrali u Sidneju na ATP Kupu igraće i u Melburnu na Australijan openu, saopštio je…
ilustracija

Ruski virusolog: Omikron soj može biti živa vakcina koju je priroda stvorila

Omikron soj virusa korona mogao bi da bude živa vakcina koju je priroda stvorila, rekao je…

Ako prisilno vakcinisanje ne uspe, šta onda?

Izvor: The Conservative Woman / Frederick Edward
Premijerka Novog Zelanda Džasind Ardern i kancelarka Angela Merkel Premijerka Novog Zelanda Džasind Ardern i kancelarka Angela Merkel
Jedan od boljih komentara  o povratku Austrije u fašistički oblik bio je od Konstantina Kisina iz  "triggernometry  slave". 

Upitan što misli o odluci bečke vlade da  vakcinisanje učini obaveznim , rekao je da poštuje ' njihovo pravo da obnove svoju istoriju i tradiciju '.

Dosta. 

Nedugo zatim, uprkos tome što uopšteno misle da su superiorniji od svojih južnih komšija, Nemci su sledili njihov  primer . Svi u "Deutschland" će biti "izbodeni". Nije odmah jasno kako će vakcinisati one nezahvalnike koji se drže zastarelog uverenja o prirodnom imunitetu.

Nemački ministar zdravstva Jans Špan možda je dao nagoveštaj, alarmantno rekavši da će do kraja zime svi građani biti "vakcinisani, izlečeni ili mrtvi".

O moj Bože!

Morate se diviti Švabama, oni ne rade ništa na pola.

I blokade za nevakcinisane postale su popularne širom srednje Evrope. Česi i Slovaci su na tome, kopirajući ideju od svojih teutonskih komšija.

Za one koji iz bilo kog razloga ne žele vakcinu, izgleda kao da je došlo doba progona. 

Nije ta osobina rezervisana samo za kontinentalne tipove "usijane" glave. Iritantno nasmejana totalitarka Novog Zelanda, premijerka Novog Zelanda Džasinda Ardern, uživa podsećati građane Novog Zelanda da imaju izbor:  biti vakcinisan ili uopšte nemati život .

Australija takođe ima svoje totalitarne zdravstvene despote na polugama vlasti.

Bez vakcine , rekao je  Den Endrjus, premijer Viktorije , Australijancima bi zapravo bio zabranjen ulazak u društvo. Tako je kad vlast i moć udare ćoveka u glavu.

Sada je lako videti kako društva upadaju u zamku diktature. Ljudi, verujući da čine pravu stvar, s alarmantnom lakoćom idu putem totalitarizma.

Tako je uvek bilo. Ljudi za koje danas smatramo da su zlotvori, ratni zločinci, mislili su da se u to vreme ponašaju pravedno. Svi su imali svoje opravdanje, svoje razloge. Svaka epizoda ove manije ima svoju pozadinu iz koje izvire. Današnja je naša moderna opsesija zdravljem i smrću, a sve to proizlazi iz smrti religije i tradicionalnih porodičnih vrednosti.

Nakon što su u poslednje dve godine uložili toliko političkog, ekonomskog i moralnog kapitala u izolaciju i vakcine, malo je verovatno da će priznati ikakvu grešku. Građani sada moraju tražitisvoja  prava "nazad": ne mogu očekivati ​​da će ona biti vraćena dobrovoljno.

Ostaje jedno pitanje. Onima na vlasti moglo bi biti od koristi da o tome razmisle na trenutak. Šta ako vlade, nakon što su prisilno vakcinisale svoje stanovništvo, otkriju da se Covid još uvijek širi? Nešto slično, recimo, onome  što se upravo u  ovom trenutku događa u Gibraltaru ?

Do tog trenutka, nakon što su povredili temeljna prava svog građanstva – i nakon što su u više navrata vređali njihovu inteligenciju i moral – ostaće nekoliko štapova kojima mogu tući. Rubikon će biti pređen. Tek tada će se možda prepoznati pokušaji onih koji su na vlasti da suprotstave društvo izazivajući podele na vakcinisane i nevakcinisane tabore. 

S vremenom će svima postati jasno da car nema odeću, da je car go. No stvari će se verojatno pogoršati pre nego što postanu bolje. 

Potraga za žrtvenim jarcem je tek počela.


 Srpske Internet Novine

Komentari