EKSPRES VESTI

Demokratija umire u tami

pretraga

Samit lidera G7 - Zabrana uvoza ruskog zlata

Lideri Grupe sedam (G7) najjačih svetskih ekonomija okupili su se danas u dvorcu Elmau, u bavarskim Alpima, gde će do utorka razmatrati posledice…

Dokle ide američka opsesija oružjem?

Predsednik Bajden je potpisao zakon kojim se otežava nabavka oružja, a prethodno je Vrhovni sud SAD proširio pravo na nošenje oružja u javnosti. U…
Sandej tajms: Princ Čarls od katarskog šeika primio torbu sa milion evra

Sandej tajms: Princ Čarls od katarskog šeika primio torbu sa milion evra

Naslednik britanskog trona, princ Čarls, primio je od katarskog šeika torbu sa milion evra, piše Sandej tajms. Princ od Velsa je, prema pisanju…

Džo, zar opet? Greškom otkrio da nosi "puškice"

Tokom nedavnog sastanka u Beloj kući, Džo Bajden je greškom otkrio pred kamerama da nosi "puškice" u kojima mu piše kako šta tačno treba da radi…

Medvedev: Moldavija može u EU samo kao deo nove Velike Rumunije

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev ne smatra mogućim direktno članstvo Moldavije u Evropsku uniju već samo stvaranjem…

Ko će postati prvi bilioner na svetu?

Kada je 1916. objavljen prvi milijarder, ova kolosalna brojka sigurno se činila nedostižnijom nego danas. Međutim, 83 godine kasnije titulu prvog…

 

Slide background

27.06. - 10.07.

VIMBLDON

13.30 Tabiljo – Đere 14.00 Milman – Kecmanović 14.00 Krunić – Kirstea 15.30 Lajović – Busta

14.30h

Novak Đoković - Sunvu Kvon

...

ponedeljak, 27 jun 2022

Podelite vest


 

SZO konačno priznaje da PCR testovi stvaraju lažne pozitivne rezultate

Izvor:

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) objavila je 14. decembra smernice u kojima upozorava da će visoki pragovi ciklusa na PCR testovima rezultirati lažno pozitivnim rezultatima .


Iako su ove informacije tačne, dostupne su i mesecima unazad, pa se moramo pitati: zašto ih sada objavljuju?

Sars-Cov-2 testovi "zlatnog standarda" temelje se na lančanoj reakciji polimeraze (PCR). 

PCR deluje tako što uzima nukleotide - sitne fragmente DNA ili RNA - i replicira ih dok ne postanu nešto dovoljno veliko za identifikaciju. Replikacija se vrši u ciklusima, pri čemu svaki ciklus udvostručuje količinu genetskog materijala. Broj ciklusa potrebnih za stvaranje nečega što se može prepoznati poznat je kao „prag ciklusa“ ili „CT vrednost“. Što je vrednost CT veća, to je manja verovatnoća da ćete otkriti bilo šta značajno.

U ovom novom dopisu SZO-a navodi se da će korišćenje visoke vrednosti CT za ispitivanje prisutnosti Sars-Cov-2 rezultirati lažno pozitivnim rezultatima.

Da citiramo njihove vlastite reči [naš naglasak]:

Korisnici RT-PCR reagensa trebali bi pažljivo pročitati IFU kako bi utvrdili je li potrebno ručno podešavanje praga pozitivnosti PCR-a kako bi se uzeo u obzir pozadinski šum koji može dovesti do toga da se uzorak s vrednošću praga visokog ciklusa (Ct) tumači kao pozitivan.

Dalje objašnjavaju [opet, naš naglasak]:

Načelo dizajna RT-PCR znači da će za pacijente s visokom razinom cirkulirajućeg virusa (virusno opterećenje) biti potrebno relativno malo ciklusa za otkrivanje virusa, pa će vrednost Ct biti niska. Suprotno tome, kada uzorci imaju visoku vrednost Ct, to znači da je za otkrivanje virusa bilo potrebno mnogo ciklusa. U nekim je okolnostima teško utvrditi razliku između pozadinske buke i stvarne prisutnosti ciljnog virusa.

Naravno, ništa od ovoga nije vest za nekoga ko je obraćao pažnju.

Da su PCR testovi lako manipulativni i potencijalno vrlo netačni, jedan je od često ponavljanih borbenih pokliča onih koji se protive narativu "pandemije" i politikama zaključavanja.

O tome su napisani mnogi članci , mnogi stručnjaci u tom području, medicinski novinari i drugi istraživači su tvrdili ono što je opštepoznato - da je svaki test koji koristi CT vrednost preko 35 potencijalno besmislen.

Doktor Kary Mullis, dobitnik Nobelove nagrade za izum PCR postupka, bio je jasan da to nije zamišljeno kao dijagnostički alat , rekavši:

s PCR-om možete pronaći gotovo sve u bilo kome. 

I sve je to javno poznato od početka pandemije. Vlastita web stranica australijske vlade priznala je da su testovi bili manjkavi, a sud u Portugalu presudio je da nisu prikladni za svrhu .

Čak je i dr. Anthony Fauci javno priznao da će prag ciklusa preko 35 otkriti "mrtve nukleotide", a ne živi virus.

Unatoč svemu tome, poznato je da su mnogelaboratoriji širom sveta koristili PCR testove s vrednostima CT-a preko 35, čak i do niskih 40-ih.

Pa zašto je WHO napokon odlučio reći da to nije u redu? Koji bi razlog mogli imati da konačno odluče prepoznati ovu jednostavnu stvarnost?

Odgovor na ovo pitanje je potencijalno šokantno ciničan: Sada imamo vakcinu. Više nam ne trebaju lažno pozitivni podaci.

Dakle, nakon što se svi vakcinišu, svi PCR testovi koji se rade obavljaće se "prema novim smernicama SZO-a" i izvoditi samo 25 do 30 ciklusa umesto sadašnjih 35+.

Broj "pozitivnih slučajeva" će se strmoglaviti i imaćemo potvrdu da čudesna vakcina deluje..

Podelite vest

Najnovije

Srušila se tribina tokom borbe bikova u Kolumbiji: Ima poginulih | VIDEO

Najmanje pet osoba je poginulo, a stotine povređeno nakon što se tribina srušila tokom borbe bikova…

Pobednik "Zvezda Granda" za sezonu 2021/2022 je Nermin Handžić iz Tešnja

Nakon desetomesečne borbe, rada i truda mentora da kandidatima priušte najbolje, konačno je…

Ukrajina ne može organizovati "Pesmu Evrovizije"

Pesma Evrovizije 2023. godine neće moći da bude održana u Ukrajini s obzirom na rat koji je u toku…

Basketaši Srbije šampioni sveta

Basketaši Srbije osvojili su Svetsko prvenstvo u Antverpenu, pobedom nad Litvanijom u finalu…

Samit lidera G7 - Zabrana uvoza ruskog zlata

Lideri Grupe sedam (G7) najjačih svetskih ekonomija okupili su se danas u dvorcu Elmau, u bavarskim…

Dokle ide američka opsesija oružjem?

Predsednik Bajden je potpisao zakon kojim se otežava nabavka oružja, a prethodno je Vrhovni sud SAD…